Priznali krivicu
124

Članovi bande koja je pokušala ubistvo na Ilidži 2022. godine dobili ukupno četiri godine zatvora

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu jučer je održano ročište na kojem je sud prihvatio o priznanju krivice u predmetu "Vedad Rožajac i drugi", potvrđeno je za Klix.ba.
Riječ je o predmetu koji se odnosi na događaj iz juna 2022. godine kada je, zbog pokušaja ubistva na Ilidži, razbijena kriminalna grupa na čelu sa Vedadom Rožajcem i Nedimom Muzurem.

Pred sudom je protiv njih vođen postupak zbog pokušaja ubistva i izazivanja opće opasnosti na štetu E. H. 11. juna 2022. godine u ulici Izeta Musića na Ilidži.

Sudski postupak je okončan priznanjem krivice i izricanjem kazni u trajanju od tri godine za Rožajca, i godinu dana za Muzura.

"Na osnovu potpisanog sporazuma o priznanju krivnje Vedadu Rožajcu izrečena kazna zatvora od tri godine, dok je Nedimu Muzuru izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine zatvora", potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Podsjetit ćemo, u junu 2022. godine uhapšeni su Vedad Rožajac i Nedim Muzur (1996.) koji su se tada sumnjičili za pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Hapšenje je uslijedilo nakon incidenta na Ilidži i pokušaja ubistva, a dalje su policajci MUP-a KS operativnim radom pronašli arsenal oružja i to: tri pištolja, jednu ručna bombu, dvije radiostanice, više okvira za oružje, više boca sa sadržajem NN materije, četiri eksplozivne naprave-bombe, tromblonska trenutna mina, improvizovana eksplozivna naprava, jedan pištolj sa prigušivačem, 1390 komada municije raznog kalibra, osam okvira za automatsku pušku, jedan improvizovani pištolj olovka, dvije automatske puške. Sve se to dovodilo u vezu sa spomenutim osobama.