Završio u pritvoru
28

Pokušaj ubistva u Tuzli: Automobilom namjerno udario dvojicu muškaraca

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Hasan Alić iz Banovića završio je u jednomjesečnom pritvoru zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva u Tuzli.

Naime, Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za 28-godišnjeg Hasana Alića iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

"Alić je osumnjičen da je 2. aprila 2024. godine u večernjim satima u tuzlanskom naselju Krojčica, nakon kraće prepirke sa dvojicom muškaraca, prilikom čega im je prijetio, svjestan da ove osobe može usmrtiti, automobilom prešao u lijevu saobraćajnu traku i prednjim dijelom vozila udario u leđa N.G i D.A iz Tuzle dok su stojali i pregledali svoj automobil. Kada su obojica pali na kolovoz ponovo je krenuo vozilom naprijed i udario N.G prednjim dijelom vozila i tako obojici nanio tjelesne povrede", navode iz Tužilaštva TK.

Službenici Policijske stanice Zapad Tuzla su osumnjičenog ubrzo zaustavili i vratili na mjesto događaja, gdje je ponovo uputio prijetnje oštećenima te je lišen slobode.

Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je obavilo kriminalističku obradu nad osumnjičenim i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Alića.