Crna hronika
82

Ademiru Pezi ponovo određen pritvor

Piše: E. F.
Ubistvo se dogodilo počekom novembra prošle godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ubistvo se dogodilo počekom novembra prošle godine (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu danas je odredio pritvor Ademiru Pezi osumnjičenom za ubistvo Vedada Bajrice početkom novembra prošle godine.

On je, podsjećamo, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu pušten na slobodu tačno na dan u kojem se navršava šest mjeseci od brutalnog ubistva Bajrice, a koje se dogodilo 5. novembra prošle godine oko 12:20 sati u Sarajevu u naselju Vratnik,

Na ovakvu odluku Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je uložilo žalbu čak pet puta te je danas nakon što je Vrhovni sud FBiH predmet vratio Kantonalnom sudu, Pezi ipak određen pritvor.

Podsjećamo, Pezu uskoro očekuje suđenje za krivično djelo ubistva, a nakon što se u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnio da nije kriv za krivična djela koja mu se stavljaju na teret zajedno sa Samirom Potogijom (28), kojeg se tereti za krivična djela nasilničkog ponašanja i pomaganja počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, te Mirzom Hasanbegovićem zvanim Žuti (20) i Denisom Škamom (28) koje se terete za krivično djelo pomaganja počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Inače, prema navodima optužnice Bajrica je najprije ranio Pezu, a ovaj mu je uzvratio pucnjima u noge. Ranjeni Bajrica je na koljenima molio za život, ali ga je Pezo ipak usmrtio