MUP KS
0

32-godišnjakinja silovana u Rakovici

Piše: Am. K.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u noći sa petka na subotu na području sarajevskog naselja Rakovica silovana 32-godišnja žena. Ovu informaciju za Sarajevo-x.com potvrdio je Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, koji je kazao da je istraga o ovom slučaju u toku i da ne može dati više informacija o ovom slučaju jer policija ne komentariše ovakva krivična djela.

Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, kazala je da je o ovom slučaju obaviješteno i Tužilaštvo KS, te da su uhapšene dvije osobe osumnjičene da su počinile ovo krivično djelo.

"Silovanje se desilo na području sarajevskog naselja Rakovica. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a djevojka je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je obavljen ginekološki pregled. Uhapšeni su saslušani na okolnosti ovog događaja, a nakon saslušanja nadležni tužilac je uputio prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima", kazala je Iftić.

Inače, u posljednih osam dana ovo je drugo silovanje koje se desilo na području Kantona Sarajevo. Naime, državljanka Slovenije prijavila je da je na području općine Stari Grad, u noći sa 30. aprila na 1. maj silovana u automobilu njoj nepoznate marke.

Ovaj slučaj još uvijek nije rasvijetljen, a prema riječima Nefića, policija traga za silovateljem i dvojicom muškaraca koji su bili s njim u društvu. Naime, Slovenka je u izjavi, koju je dala policijskim inspektorima, navela da su sa silovateljem bila još dvojica njegovih poznanika koji su sve posmatrali.

Vezani članci