Predložen za ministra u Vladi RS
81

Zukić: Dodiku smeta što je Mahmutović bio u Armiji RBiH

FENA
Dževad Mahmutović
Dževad Mahmutović
"Stranka demokratske akcije (SDA) stoji iza Dževada Mahmutovića, koji je predložen za novog ministra trgovine i turizma u Vladi RS-a", potvrdio je u izjavi Feni generalni sekretar SDA Amir Zukić, koji ističe da je ova stranka "sprema da učestvuje u Vladi RS-a, jer tamo ne predstavlja samo političku partiju već i čitav narod".

"Nema ničega što bi moglo opteretiti životnu karijeru Dževada Mahmutovića. SDA predlaže osobu koja je spremna, stručna i sposobna da odgovori funkciji koju od njega resorno ministarstvo traži", tvrdi Zukić, komentirajući navode predsjednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da "u novoj Vladi RS-a neće biti mjesta ni za koga ko je opterećen ratnom prošlošću".

Zukić je naglasio da "svako ko je u BiH živio u ratu, ima svoj životni background, ponašanje i djelovanje".

"Dodiku smeta jer je Mahmutović bio pripadnik Armije RBiH. Mislim da nikome to nije smetnja. I drugi predstavnici SDA su bili u Vladi RS-a koji su u Armiji RBiH imali i veći čin od Mahmutovića i to nije smetalo", kaže Zukić.

Milorad Dodik je sinoć u Bijeljini ponovio da u novoj Vladi RS-a neće biti mjesta ni za koga ko je opterećen ratnom prošlošću, ali i da su svakako nastavljeni razgovori sa SDA o njihovom učešću u novoj izvršnoj vlasti tog bh. entiteta.