Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ja stvarno ne znam do kad će mo se medjusobno optuživati. Istorija je bila i prošla, ne može se promjeniti. Ali zato se može promjeniti budućnost da više ne dodje do toga! Prekinite više sa tim, uzmite posao u ruke i stvarajte sebi budućnost. Kako može da se stvara zajednička država kad nismo shvatili da ovo nije prošlost, već sadašnjost u kojoj živimo zajedno svi mi, kao i prije devedesetih! Naravno da ne treba zaboraviti žrtve rata, ali mi ih ovim nezaboravom blatimo i ponižavamo. One su nam ostavile nauk da se to više ne dogodi.
Poturice sami sebe gadjali
Rambo Amadeus o crnogorcima https://www.youtube.com/watch?v=OQU4N72OsTs
Naime, samo preispitivanje tj. revizija, isti je sudski postupak sa novim dokazima i činjenicama. Presudom iz 2007. godine Međunarodni sud pravde je odredio kako je moguće otvoriti postupak njezina preispitivanja, no samo pod uvjetom da BiH ponudi nove dokaze i činjenice. Sud je tu bio jasan, po pitanju procedura i rokova, a naša strana je poslije objavljivanja novih dokaznih materijala svaki put imala šestomjesečnu priliku da ih dostavi Sudu i praktično pokrene reviziju. Dovoljno je bilo otkriv
... otkrivanje sadržaja jednog takvog dokumenta, koji bi neminovno vodio narednom sličnom dokazu… Sve u svemu – revizija se mora provesti do 26. februara! Bakir Izetbegović i Sakib Softić moraju javno objaviti šta će i kako će?
Znajući-neznajući, Izetbegovići i Softići među našom jadnom političkom, institucionalnom, intelektualnom i vjerskom klikom jednostavno puštaju da istekne 10-godišnji rok, nakon kojeg nikada više nećemo imati priliku za novu sličnu tužbu! Činjenje, pogotovo prvog, i svih iza njega, spram revizije tužbe, zločin je nad živim mislećim umovima, a njihovo zajedničko nečinjenje atakuje na duše i kosti naših žrtava...