Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponovno se bavimo posljedicama, a ni govoru o uzroku, odnosno govoru mržnje!? Gospodo, sve dok ne budete shvatili smisao narodne poslovice "Bolje spriječiti, nego liječiti", nikada nećete krenuti pravim putem. Stava sam , da je logičnije usvojiti Zakon o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija, pa onda ići u pravcu karakterisanja i kategorisanja krivičnog djela izvršenog na osnovu mržnje, ali nažalost znamo kome usvajanje ovog Zakona ne odgovara..
Reci ti meni koja je to fašistička organizacija koja pravno postoji u BiH? Ako nađeš jednu, onda ovo što si napisao ima smisla. Ako ne postoji, a ja sam siguran da ne postoji, onda je ovo tvoje glupost kao i obično.
@Ideologija Opet ti s tvojim floskulama, stvarno mi je iz poniženja s tobom razmjenjivati komentare. Kažeš "..koja je to fašistička organizacija koja pravno postoji u BiH.", je li očekuješ da se četnički Ravnogorski pokret Draževina registruje kao pravno lice, tipa djl, sur, ug, od ili d.o.o, da bi se formalno pravno smatrali da "pravno postoje", pa molim te! Kada smo se dotakli termina "pravno postoji", podsjećam te da postoje firme, koje posluju "na crno", pa su predmet krivičnog gonjenja, pa isti mehanizam treba primijeniti kada je riječ o fašističkim i neonacističkim udruženjima, koja propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem. Pogledaj: http://www.youtube.com/watch?v=UtPnPuKxb20 P.S. Nasmijao si me svojim ispadom "..koja je to fašistička organizacija koja pravno postoji u BiH.".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pozdravljam,ali prije toga PROCESUIRANJE RATNIH ZLOCINACA KOJI JOS UVJEK RADE U DRZAVNIM USTANOVAMA (SIPA,OPSTINE,POLICIJA...) e onda obican neduzan narod moze normalno i u miru da zivi a do tada nista.Nemozete graditi neki mir bez pravde za zrtve rata jer je to onda vjestacko (privremeno) rjesenje koje ce eskalirati u buducnosti,kao sto se to desilo u 2 svjetskom ratu... a eskalacija je dozivjela vrhunac 92 godine.
Ja mrzim izdrkane svetosavce i u idućem sukobu ću pucat na njih i ubijat ih......................osudite me po novom Zakonu
Ovi na mala vrata uvode zabranu Gorskog vijenca, cijele srpske i crnogorske lirske i epske knjizevnosti kao i pravoslavnog bogosluzenja na parastosima i obljetnicama historijskih dogadjaja
Bice sud pun baliskih ekstrema.
@grof grban Nema sumnje da će prednjačiti ulojene nakaze..
Zna se ko smrdi po loju to si u pravu ture.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ima napretka napokon, ako neko ne bude opet kocio ovaj zakon....
Ovo je sigurno dobar zakon a pogotovo za nas bosance...
i hercegovce
bosnjake*
Odlicno, ovaj zakon je u nasem bosanskom loncu prijeko potreban.
ja dok zavrsim fakultet vi ce te komplet pravo izmijeniti
Uh neboj se mala, imamo mi jos 2-3 generacije dok dodjemo do "pravne" drzave, bice kruha i za tebe :)
Cesto ce se koristiti ovaj zakon, odmah treba debela sankcija biti uvedena u tefter..
pa samo zbog komentara na Klixu nastupiti ce kolaps sudova