Peti put
3

"Zimzograd" na tri lokacije u centru Banje Luke

SRNA
Peti "Zimzograd" bit će otvoren u Banjoj Luci 1. decembra i trajat će do 2. januara, a ova novogodišnja manifestacija, na kojoj će učestvovati više od 60 izlagača iz cijele BiH, održavat će se na tri lokacije u centru grada.

"Zimzograd" će ove godine biti održavan na Trgu Krajine, Parku "Petar Kočić" i u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, a organizuju ga Turistička organizacija grada i agencija MINT iz Banje Luke.

Organizatori najavljuju da će "Zimzograd" ove godine donijeti dosta noviteta i sadržaja za cijelu porodicu, nove mlade generacije i sve posjetioce iz zemlje i regiona.

"'Zimzograd' je zabilježio nevjerovatnu posjećenost prethodnih godina, a ove godine upotpunili smo program sa 'Fanta mee-upom i zvijezdama YouTube scene koji će se održati u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića između Trga Krajine i parka Petar Kočić", navode iz agencije MINT.

Portparol "Zimzograda" Marko Šiniković rekao je da će tokom decembra nastupiti šest tinejdžerskih zvijezda YouTubea - Muđa i Ćale, Jaserstain, Marija Žeželj, Zvoganj, Davor Gerbus i Jana Dačović.

On je naveo da će pored YouTube programa ove godine biti i dnevni program, kao i koncerti.

"U okviru dnevnog programa svakog dana će nastupati di džejevi, tamburaši, saksofonisti, duo i tri sastavi, u okviru 'After work party programa. Tu je i trodnevni novogodišnji program koji organizuje grad Banja Luka, ali i Dječija Nova godina za najmlađe", istakao je Šiniković.

"Zimzograd" će ukrašavati desetine hiljada lampica i svjetlosnih efekata, a tu je i zabavni park za sve generacije.

Postavljanje kućica u "Zimzogradu" počinje u narednih nekoliko dana.