Najposjećeniji skup SBB-a
0

FOTO / Zenica pjevala "Volimo te, Fahro"

Sarajevo-x.com
Savez za bolju budućnost BiH - SBB BiH - Fahrudin Radončić je u ponedjeljak navečer na trgu u Zenici pred čak 10.000 simpatizera predstavio kandidate na predstojećim izborima. Bio je ovo najposjećeniji skup SBB BiH dosad, saopćeno je iz stranke.
Neviđene ovacije izazvalo je pojavljivanje Fahrudina Radončića, predsjednika SBB BiH i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Prekidan horskim pjevanjem "Volimo te, Fahro", Radončić je rekao da radnička Zenica i svi građani BiH zaslužuju da 3. oktobra dobiju novu i bolju vlast, nakon 15 teških godina. Radončić je pozvao na ekonomsko uspravljanje BiH i Bošnjaka, ali i na jačanje nacionalnog jedinstva koje ne smije ići na štetu Srba i Hrvata.

"Mi tražimo samo dvije godine da od BiH napravimo veliko gradilište i mnogo uspješniju ekonomsku i političku priču", istakao je Radončić.

Danas su održani i skupovi SBB BiH u Fojnici i Sanskom Mostu, gdje je govorio i akademik Muhamed Filipović, koji je u nadahnutom govoru podržao SBB BiH i Radončića.