BiH
0

Zeljković: Sarajevo City Centar će ponuditi nove sadržaje

Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, u pratnji Sulejmana Al Shiddi, upoznao se danas sa dinamikom i rokovima završnih radova na izgradnji Sarajevo City Centra na Marijin Dvoru u Sarajevu.

"Svakoj inicijativi i ulaganju za dobrobit građana Sarajeva, stvaranju radnih mjesta i kreiranju novih sadržaja treba dati punu podršku. Centar je koncipiran i gradi se na zavidnom tehničkom nivou. Građanima Sarajeva će ponuditi neke sadržaje po prvi put i obogatiti turističku ponudu. Nesumnjivo je da ovakvi projekti promoviraju Sarajevo kao grad lider regiona", istakao je premijer Zeljković.

Al Shiddi, vlasnik ovog velikog poslovno-hotelskog kompleksa, očekuje početkom decembra ove godine stavljanje u funkciju prvih sadržaja u okviru Centra, te naglašava da će Sarajevo City Centar biti Centar za sve građane Sarajeva i koristit će ga svi Bosanci i Hercegovci.

"Mi smo uradili najbolje što smo mogli, građanima i gostima Sarajeva dat ćemo ovaj Centar, a naše interesovanje za ulaganje i investicije ovdje neće biti završeno", riječi su Sulejmana Al Shiddija, vlasnika Sarajevo City Centra koji će imati 120.000 m² poslovno-hotelskih sadržaja, podzemnu garažu od 1.200 mjesta, a procjene su da će oko 2.500 ljudi, direktno i indirektno naći svoj posao ovdje. Kako su naglasili investitori, ukupna investicija izgradnje ovoga Centra iznosi 160 miliona KM.