Podrška obnovi
0

Željko Komšić danas u posjeti Stocu

FENA
Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić posjetiti će danas Međunarodni ljetni kamp "Mladi i naslijeđe - ćuprija 2010", koji se održava u Stocu, i obići obnovljene ili sanirane lokacije u sklopu projekta obnove Stoca nakon rata.

Kako Fena doznaje od predsjednika Udruženja za obnovu građanskoga povjerenja Stolac Amera Medara, član Predsjedništva BiH obići će sanirano groblje uz pravoslavnu crkvu u Poljubi, Ćuprijsku džamiju, stambeni kompleks vakufsku kuću hadži Junuz - age Mehmedbašića u Bradama i podgradski konak- te lokacije čija je izgradnja i obnova u toku - Međunarodnu kuću razgovora i pomirenja i podgradsku mlinicu.

Međunarodni ljetni kamp "Mladi i naslijeđe - ćuprija 2010" projekt je koji uključuje radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti, a okuplja oko 80 mladih ljudi te više stručnjaka i predavača iz Bosne i Hercegovine i svijeta koji sudjeluju u realizaciji ovogodišnjeg programa kampa.

Po riječima Amera Medara, cilj je projekta "Ćuprija" izgradnja i promocija tolerancije među mladim ljudima koji dolaze iz različitih sredina, odnosno tolerancije koja je uvjet ponovne uspostave i opstanka pluralnosti bosanskog društva.

Posjet Željka Komšića 5. međunarodnom kampu "Mladi i naslijeđe - ćuprija 2010" značajno je ohrabrenje i poticaj za daljni rad na polju obnove pluralnosti stolačkog, ali i društva u cjelini za sve organizacije, institucije i pojedince uključene u projekt, smatra predsjednik Udruženja Amer Medar.