Nevrijeme stiglo i do ZDK
46

Željezno Polje kod Žepča prekriveno gradom kao da je snijeg

S. Š.
Željezno Polje u Općini Žepče (Foto: Facebook)
Željezno Polje u Općini Žepče (Foto: Facebook)
Federalni hidrometeorolozi su za danas prognozirali nevrijeme koje lokalno može donijeti olujne padavine praćene gradom i grmljavinom. Prva na udaru bila je Krajina, a nevrijeme je sada stiglo i do Zeničko-dobojskog kantona.

U poslijepodnevnim satima prema Zavidovićima, Žepču i okolici ovih mjesta sa zapada se približavalo nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, sitnim ledom i jakom kišom.

Jakih grmljavinskih pljuskova bilo je i na istoku Bosne, a i ovaj sistem od Zavidovića će se kasnije kretati ka istoku.

Trenutno je najpogođenije nevremenom Željezno Polje kod Žepča te Bistrica između Žepča i Nemile.

Sudeći prema fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici BH.meteo i Željezno Polje, grad je bio veličine teniskih loptica, a prekrio je površinu tako da je izgledalo kao da je pao snijeg.
U srijedu u većem dijelu zemlje jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. Poslije podne lokalno slaba kiša je moguća u centralnim i zapadnim područjima Bosne.

[FBPOST]230919146[/FBPOST]

Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 32 stepeni Celzijusa,