BiH
15

Zdravstveno stanje Danielle Mijatović stabilno, voditeljica i dalje na intenzivnom odjelu

Piše: L. Č.
Daniella Mijatović; Foto: Facebook
Daniella Mijatović; Foto: Facebook
Stanje Danielle Mijatović je trenutno stabilno, potvrđeno je za Klix.ba u bolnici Koševo, gdje je voditeljica Federalne televizije trenutno smještena.

Ona se još uvijek nalazi na intenzivnom odjelu za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je pod stalnim nadzorom ljekara koji budno prate svaku promjenu u procesu oporavka.

"Kada su u pitanju prognoze za ubuduće, još uvijek je rano govoriti o bilo čemu. Ono što je pozitivno jeste da se ona oporavlja i da je zasad njeno zdravstveno stanje stabilno. Daniella je pretrpjela teške povrede glave, stoga se njen oporavak može smatrati relativno zadovoljavajućim", pojasnila je u razgovoru za Klix.ba glasnogovornica bolnice Koševo Muamera Šehić, te dodala kako je još uvijek rano govoriti o premještanju na drugi odjel, te da će pacijentica do daljnjeg biti zadržana na intenzivnom odjelu.

Podsjećamo, voditeljica Federalne televizije i nekadašnja manekenka Daniella Mijatović saobraćajnu je nesreću doživjela 27. jula u 2:40 sati u mjestu Podtušnjići na putu Kiseljak-Visoko. Mijatović je u bolnicu Koševo dovezena u izuzetno teškom stanju, sa teškim povredama glave, krvarenjem u mozgu i nagnječenjem mozga.

Sa Daniellom su u automobilu bili njen brat Kenny, koji je bio na mjestu vozača, i njegova djevojka Jasmina, koji su također pretrpjeli tjelesne povrede.