Komentari (166)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E bas su pritisli Bakira...tamo hoce da protestuju sto su poskidani sa biroa...ovi im ne daju da zaposljava...pa kako ce covjek ispuniti obecanje?
Najzalosnije je to sto je to potpuna istina. Svako ko ostvari prihod veci od 200KM mjesecno bit ce skinut sa biroa, to znaci da ce biti skinuto masa ljudi sa druge strane ovi sto se uhljebljuju u administraciju ( citaj rodbina ce biti primljena ) i eto ti statistickih 100 000 hiljada radnih mjesta u 4 godine, sto ce u stvari biti izbaceno sa biroa :)
Pa i treba da bude skinut s biroa. U Njeackoj bi takve u zatvor poslali. Ali domoroci ... domoroci nikad nece shvatiti nazalost.
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
...zar je još ostalo nezaposlene rodbine u "pravih muslimana"?
svake godine stotinjak, frisko sa Mastera
Stasali stasali postali punoljetni pa da se ne okrenu drogi bolje ih zaposliti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Moraju se zposliti svi oni koji pokupovaše fakultete, brojni rođaci, tečići, amidžići i ........
Podžići, Suljagići, Komšići..... šta se vi to pravite naivni kao mlade nevjeste i ne znate s kim ste se spetljali, ne znate SDA-ovštinu i trikove....Pa Lagumdžija je izgubio izbore onoga momenta kad je sjeo sa njima "na minder" da priča o koalicija prije 4 godine....samljeće vas oni do proljeća, na sebe nećete ličiti... Njega su onako drčnog zahebali i preveslali, šta će tek sa vama uraditi... Za par mjeseci će vam se onaj "narcisoidni", "bahati diktator" "nedemokrata" "nesocijaldemokrata" "lopov" ZL, činiti kao dobra vila iz Grimovih bajki... Al samo napred u "jedinstvu je snaga"....
mogu oni zaposljavati jos malo, ovo samo sto nije puklo a kad pukne jadna ce im biti majka svima!!!! februar ce biti raj sta ih ceka, narod samo sto nije explodiro.
liberalism, znaci zaradis jedan mjesec preko nekog honorarnog posla 250KM i skinu te sa biroa i ti placaj 36KM osiguranje svaki narodni mjesec...
Uhljebistan !
svi hocete posao a ne glesate za SDA ... tako ne moze
Razumijem ja to sve, mislim nista novo,ali gledaj Djedovih mrazica na Holiday pub marketu o.O
moraju kadrovi sda zaposlit u drzavnu administraciju sve svoje daidziće, amidziće, tetiće, kad ih sve sabereš ima ih oko 100k, na neki način su i održali rijeć kad su rekli da će zaposlit sto hiljada.
ako uzmete broj sluzbenika koje je sda zaposlila preko stele u federalnim,kantonalnim i opstinskim institucijama i pomnozite taj broj sa recimo setri clana porodice svakog sluzbenika,to je broj koji ce sda dobiti svaki put na izborima,taj broj predstavlja korupciju
I onda kazu Bake ne drzi obecanja.Da je samo do 5 koljena.Nacelnik opstine NG nosonja Efendic je drugi dan nakon sto je zasjeo u fotelju cijelo selo doveo,kad je njih uhljebio onda je uhljebio od hanume cijelo selo,pa je tako njegova buduca punica koja je u ratu drzala bordele sada predsjednica mjesne zajednice na Dobrinji 3,a njena sestra na Dobrinji 2 i tako redom...
..da ne bude ja tebi vojvodo ti meni serdaru...
Ostalo još 2-3000 hilj.nezaposlenih SDA-a-ovaca
Kad prije kriza?! Pa zar postoji i jedan jedini čovjek u ovoj zemlji a da je eventualno povjerovao da će SDA nešto promijeniti na bolje. Pa valjda je toliko očito da oni svi kolčiko ima zajedno nisu u stanju smisliti ništa korisno i pametno za ovaj narod. Pitam se samo kako ih inij sramota. Poznato je da je ovo postojećih institucija pretrpano zaposlenim radnicima a koji na radnim mjestima i nemaju posla. Tvrdim jer znam jer sam sve vidjela. Dakle svake godine ih samo guraju i guraju po ustanovama i to sve visokoobrazovane kadrove kojima su plate vrlo visoke a kamo sva druga davanja. Ali ponavljam ovako rade samo vlasti koje nemaju viziju, ideje, plan, želju, vlast koja nećeda se potrudi pa da smislu nešto pametno. Ne najlakše je ljude pogurati po ustanovama a od tog silnog guranja odnosno trpanja nepotrebne administracije u određenim ustanovama radnici nemaju ni sto ni stolicu. Već odavno se prave prave gužve. To SDA samo da zamaže javnosti oči. Nema selameta od njih!
Znalo se od početka, DF će iz ovoga izaći kao obeščašćena, polovna i nepoželjna.
Jednom riječju JEBANA U MOZAK.
liberalism ko ovdje prica o bilo kakvoj socijalnoj pomoci, tu je bitno jedino zdravstevno osiguranje koje biro pokriva
Da pojasnim: Po Zakonima FBiH nezaposlena osoba koja se u propisanim rokovima prijavi na Sluzbu za zaposljavanje i kaze da ne radi i da HOCE da radi (eu standard) dobija BESPLATNO zdravstveno osiguranje (koje u prosjeku placa svaki radnik iz svoje plate plati 200 KM mjesecno) sve dok ne nadje posao. Inace tih 200 KM u prosjeku je osnovni razlog za sivu ekonomiju (od koje vise koristi imaju uspjesni privrednici nego radnici) u BiH. U slucaju da Sluzba za zaposljavanje utvrdi da nezaposlena osoba ili ne poduzima radnje po pitanju trazenja posla ili se utvrdi da radi u sivoj ekonomiji ili da mu neko od clanova domacinstva radi - tada je Sluzba duzna osobu izbrisati sa evidencije, Mnogo ima toga sto se u ovom sektoru trazi da se popravi. Slicno trazite i vi. Ali kada se kaze sta se treba popraviti VI SVI poludite i ni za zivu glavu ne date da se promjeni. Sad ce EU u ovom zahtjevu sve pobrojati sta se u ovom sektoru treba ispraviti. i vidicemo sta ce se desiti. Daj boze da ne zapalite sve sluzbe do proljeca. I onda ko bi zdravsveno osiguranje imali u izbjeglistvu, naravno po evropskim standardima.
Jeste. Indirektno ali nema veze. Ustav garantuje najvisi stepen zastire ljudskih prava, sto znaci i pravo na zdravstvenu zastitu. Ali to pravo se po Deklaraciji o ljudskim pravima omogucava u skladu sa mogucnostima svake drzave. U Njemackoj npr bas briga drzavu kakvo ti imas zdravstveno osiguranje ali moras nekome platiti n Evra da ti to odiguranje da. Kod nas, ko i svugdje za socijalne kategorije zdravstvo je uslovljeno odredjenim radnjama osiguranika. Npr ne mozes nigdje iz kuce otici na duze od 7 dana a da se ne javis birou, ne mozes nista sebi kupiti a da ti biro ne odobri, imas godisnji odmor jednom godisnje gdje mozes 20 dana i do Bosne skoknuti da kopas krompire isl. Kod nas nezaposleni kroje prava prema sebi i zato je doslo dotle da sad i paljenjem prijete - anarhija.
Ko ce prije svoju rodbinu uvalit u fotelju joj lopova