Poslali poruku članovima
27

Zbog nezakonitih izdavanja iskaznica OSA-e BiH, iz Tužilaštva BiH pozivaju: Izbjegnite krivično gonjenje

S. Š.
Sjedište OSA-e BiH u Sarajevu (Izvor: OSA BiH) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sjedište OSA-e BiH u Sarajevu (Izvor: OSA BiH) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine izdalo je posebno obavještenje koje se odnosi na legitimacije Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA BiH).
Kako se navodi u zvaničnom saopćenju Tužilaštva BiH, oni su do sada u svom radu došli do dokaza koji upućuju na nezakonitosti prilikom izdavanja službenih i počasnih službenih legitimacija OSA BiH.

Tužilaštvo BiH zbog toga poziva sve građane koji nisu aktivni ili penzionisani zaposlenici ove agencije, da posjedovanje legitimacije prijave Tužilaštvu BiH, najkasnije do 05.02.2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje.

"Navedene informacije mogu se prijaviti na: službene telefone Tužilaštva BiH 033- 483-751 ili 033-483-411, putem e-mail [email protected] , kao i lično na adresu Kraljice Jelene 88, 71 000 Sarajevo", poručili su iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH nisu saopćili nikakve detalje o ovom pitanju, a javnost je posljednji put bila upoznata sa problematikom spornih iskaznica OSA BiH u slučaje Salke Zildžića. Podsjetit ćemo, on je prošle godine na graničnom prijelazu sa Srbijom lišen slobode, a tom prilikom je kod njega pronađena iskaznica OSA-e BiH.

... moj klijent mi je rekao da je 'iskaznica' produkt nekakve zezancije Viber grupe u kojoj je, kako mi je rekao, nekih 10 ljudi", kazao je u septembru 2023. godine advokat Zildžića Ljubiša Radulović za Politicki.ba.