Ispred Vlade FBiH
183

Zbog neisplaćenih osam plata, uposlenici Agencije za privatizaciju FBiH otpočeli štrajk

S. Š.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Uposlenici Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su stupili u štrajk, a razlog je taj što osam mjeseci nisu primili platu.

Uposlenici i članovi sindikata Agencije za privatizaciju FBiH već su, prije dva mjeseca, štrajkom upozorenja poslali poruku Vladi FBiH da bi se trebala uključiti u njihov problem i rješavanje istog, a to je osam mjeseci bez plate.

Tada su sindikalci Agencije za privatizaciju FBiH održali sastanak sa premijerom Fadilom Novalićem, dobili saznanja da je formirana komisija koja bi trebala rješiti zaostatak osam neisplaćenih plata, ali od tada, kako su kazali članovi sindikata na današnjoj konferenciji za medije, nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.

Predsjednica sindikata Agencije za privatizaciju FBiH Enisa Čomor smatra da je ovakvo ponašanje ponižavajuće za Vladu FBiH - to što ne mogu naći rješenje za 21 uposlenika agencije.

"Prije dva mjeseca smo također bili pred ovom zgradom, ali nismo dobili nikakava rješenja, ponižavajuće je za Vladu FBiH da nemaju rješenje za 21 čovjeka u agenciji. Dok mi nemamo sredstava ta ista vlada traži od izvršioca da zarade milion KM. Misli smo da je za nas poniženje doći pred ovu zgradu ali ipak je za vladu što ne može naći rešenja. Agencija radi, građani nisu oštećeni, ni jedna stranka nije odbijena, radimo pod teškim uslovima ali ipak radimo", poručila je Čomor.

Enisa Čomor, predsjednica sindikata uposlenika Agencije za privatizaciju FBiH (Foto: I. L./Klix.ba)
Enisa Čomor, predsjednica sindikata uposlenika Agencije za privatizaciju FBiH (Foto: I. L./Klix.ba)

Kako kaže, uposlenici su taoci Vlade FBiH i nekog nesporazuma, a samo žele ono što im pripada.

Pozvali su Vladu FBiH na čelu sa Novalićem, kao i resornog ministra Nermina Džindića da se konačno uključe u rješavanje ovog problema.