Potvrđeno za Klix.ba
28

Završena ekshumacija u Brčkom, u bunaru ipak nisu pronađeni ostaci žrtava rata

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Završena je ekshumacija u bunaru koji se nalazi u dvorištu kuće u Brčkom, a tom prilikom nisu pronađeni posmrtni ostaci žrtava rata, potvrđeno je za Klix.ba iz Instituta za nestale osobe BiH.
Tokom protekla dva dana tim Instituta za nestale osobe BiH vršio je ekshumaciju u dvorištu kuće koja se nalazi u privatnom vlasništvu u naselju Meraje u Brčkom.

Tom prilikom vršeno je čišćenje bunara dubine sedam metara zbog informacije da se u njemu nalaze posmrtni ostaci jedne ili dvije žrtve proteklog rata.

"Ekshumacija je jučer okončana, a tom prilikom nisu pronađeni posmrtni ostaci", potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić.

U protekla dva dana na terenu su se pored članova Instituta za nestale osobe BiH nalazili još i vlasnik kuće, pripadnici Tužilaštva BiH i policije te postupajući patolog.

Inače, vijest o mogućem pronalasku posmrtnih ostataka u bunaru koji se nalazi u dvorištu kuće uznemirila je brčansku javnost.

Takva reakcija je uslijedila, jer su ranije u tom gradu u dvorištu privatne kuće, tačnije u fontani pronađeni zazidani posmrtni ostaci jedne žrtve proteklog rata.