Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet cemo zvat kanadere iz Hravtske da nam spasavaju dupe. Pitam se da li smo mi ikad barem ponudili neku pomoc kad Dalmacija gori, pa makar iz kurtoazije... poslati jedno-dva vatrogasna auta iz Tuzle ili Zenice da budu dole na standby pa ako negdje zafali da pripomognu...
pod kontrolom do podne,..dok ne podju rasti temperature,...tako je svaki dan,..nije im u interesu da se ugasi (uzima se lova na sve strane)...siguran sam da pojedinci ne bi volili ni kisa da padne,...
"Karić navodi da temperatura nije ni visoka, malo se i naoblačilo. Dakle i atmosferske prilike pogoduju." "Ništa se bitnije nije promijenilo u odnosu na prethodni dan izuzev što je vidljivo da se ne kreće prema dubini, odnosno prema konjičkoj općini", naveo je. Ili gospodin Karic ne zna sta prica ili je text lose uradjen. Sto bi rekli nadrealisti:"mor' bit' bidne , a mor' bit i ne bidne".
Ne mogu da vjerujem, kako učestalo dobijamo kontradiktorne informacije tipa: "Požar u Jablanici napokon pod kontrolom" (11.08.2013. godine) "Nezirić: Vrlo teško stanje na požarištima u Jablanici" (17.08.2013. godine) P.S. Neko se opasno poigrava s vatrom..
Ne poigrava se niko, vec pozar se stavi pod kontrolu, medjutim, mala 'ziga' koja je ostala pocne opet da rasplamsa uz pomoc velike temperature i vjetra i tu nastaje problem.. (na ovom podrucju se godinama talozilo lisce i grancice pa zbog toga mozes pretpostaviti zasto i helikopter tesko gasi po 10etak slojeva lisca, a da ne govorim o nekim mjestima gdje ima i borove sume koja se tesko gasi..). Mislim da je dovoljan podatak da je 'istreseno' preko 500.000 litara vode na ovakom 'malom' podrucju i da se nije uspjelo ugasiti..
meLisAaa pa već skoro mjesec dana? ljudi, probudite se! lokalno stanovništvo brani kuće i ono što može a ostatak nije tu da ugasi, nego da se NE ugasi. žao mi je što to kažem, ali netko vas sustavno pali i ne da da se ugasi.