Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ocito niko nije citao Nacrt Zakona o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju. Taj zakon nema nista sa mladima i obrazovanjem, naprotiv. Predlozeno je da radni vijek profesora bude do 68 godina starosti, uslovi za napredovanje su \"popusteni\" sa formalne strane, ali zato je pitanje napredovanja prepusteno bas na dobru volju tim istim profesorima-penzionerima (od kojih uzgred vecina nije za svog radnog vijeka objavila cestita rada), ukinuto je pravo na prijevremeno napredovanje nakon 3 godine provedene u zvanju (sto je po starom zakonu bilo moguce pod uslovom da su ispunjeni uvjeti za napredovanje) itd. itd. itd. I gdje su tu mladi? Doktoriraju vani, pokusaju se zaposliti na UNSA i onda ne mogu jer su sva mjesta popunjena dedicama i bakicama od kojih vecina ne poznaje ni jedan strani jezik, da ostalo ne spominjem.
E da vidimo sad Ekonomski fakultet... Hoce se opet protiviti integraciji univerziteta?????
Nadam se da sanas nece biti opstruiranja i da ce se zakoni usvojiti...
Zakon o visokom obrazovanju je definitivno najhitniji i treba ga usvojiti sto prije... Nadam se da danas na sjednici nece biti opstruiranja i da ce se zakon usvojiti...
Šta bi o Zakonu o visokom obrazovanju rekao rektor Čaklovica ?
konacno je vrijeme da se uradi nesto po pitanju mladih i obrazovanja...uz trenutnu vlast bi trebalo ici nabolje