Ko (ne)štiti prava muzičara
9
Zašto je otkazan koncert benda Galija u Slogi
Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako se mogu konobari, mašinci, pjevači , estradni menadžeri i poznati plagijatori iz Amusa baviti ovim poslom zaštite autorskih prava i kako im je Institut mogao dati dozvolu i na osnovu čega (tj. koliko para) i kakvog znanja im je mogao dati dozvolu za NErad ?
šteta nije bilo dugo četnika u gradu
Mogu da pevaju u Istočnom, Istočno i stočno na sve strane kiseonik a ti lepa kao slika Slobe predsednika
Hajriću, nije istina da je na prošlom koncertu Galije bilo manje od 50 ljudi, bila sam u Slozi koja je bila puna!!!
Koji vam je klinac ? Ovo je dobar bend, nisu oni pucali na nas, mislim da ne zaslužuju tako da govorite o njima. Svaki vam je Srbin četnik. Ma ajd tornjajte se svi redom!
Pjevač grupe gALIJA je mali grbavi kepec koji je još prije rata nosio maskirne kape i košulje ali ne zato što je furao militari stil već zato što je bio i ostao ČETNIK SA DNA KACE!!!!!! @binSr Naježićeš se ti od kolca kad ti ga pristavimo u tvoj prljavi pakaš.Ašto se ćeranja tiče...Ćeraćemo se još,samo nije ti ovo 92 srbine.Moli boga da ne bude novog rata,kotrljale bi vam se glave ko glavice kupusa....
Ti zapeo ko mutav na telefon... Pjesma se ne zove Pravoslavlje, već Pravo slavlje. Evo ti link na njihovu zvaničnu stranicu, pogledaj u 1991 godini: http://www.galija.rs/diskografija/
Jedi knight tješi se samo!!!
ma sta mene briga oko prepucavanja agencija ?!
odlican komentar
Iz svih komentara može se zaključiti da ovdje nikako nema zajedničkog života: Dakle, šta tražite dobićete svojih nezavisnih 24% pa onda slobodno dovodite talibane da vam pjevaju i uživajte :))
Kad Galija dolazi protivite se jer su iz Srbije, a kad bi Stoja ili Jana dolazila vi bi ste masovno isli. Ima dosta kvalitetnijih muzika od ovih cajkasa i zato bolje vam je sutite. NE MOGU NIMALO OVE CAJKASE!!!!!
rizvina posla, vazda muti i petlja
a o cemu peva pesma NA DRINI CUPRIJA? I za tvoju informaciju, ilahije i kaside su takodjer duhovne pjesme i slusale su se oduvijek. Zasto su onda one lose (posto nazivas p.apcima ljude koji ih slusaju) a pjesme u kojima se spominje bozic nisu lose i zasto ljudi koji slusaju takve pjesme nisu pa.pci? unaprijed hvala na odgovoru
Ma nije Galija niti trebala ugovarati ovaj koncert ,prvo Sloga je sranje od prostora a ovi mudjosi u g.u.z.n.om c.r.i.j.e.vu slusaju samo ilahije i kaside ! Samo da primjetim koliko glupih ne obrazovanih i zatucanih krelaca ima na ovom portalu zastrasujuce !? Pjesma \"Pravo slavlje dolazi sa juga\" je pjesma koja govori o Bozicu jednom od najvecih Hriscanskih praznika i ne vrijedja nicija osjecanja ,pogotovo ne muslimancica ,ali eto i u tome oni nadjose nesto negativno a sta bi drugo, zatucana bagra !
Šaban Bajramović je iz Niš. http://www.youtube.com/watch?v=l4QiF3CeeOc&feature=related
je li ova galija treba da dodje u sarajevo i pjeva u gradu, kojeg su rusili isti oni kojima je ova grupa poklanjala pjesme za vrijeme genocida u BiH, eh nek\' im bas nije uspjelo. http://www.youtube.com/watch?v=nFMohIUx0tk