Skandalozno ponašanje
42

Zamjenik načelnika Stanara mortus pijan udario maloljetnike autom i pobjegao

N. V.
Foto: Općina Stanari
Foto: Općina Stanari
U Stanarima je jučer došlo do saobraćajne nesreće prilikom čega je alkoholisani vozač udario dvojicu maloljetnika i teško ih povrijedio. Prema saznanjima Srpskainfo nesreću je skrivio zamjenik načelnika općine koji je pobjegao s mjesta nesreće.

Prema izvještaju dobojske policije, uhapsili su osobu inicijala M. G. sa područja općine Stanari, to jeste Miloša Garića, zamjenika načelnika općine.

On je jučer oko 18.35 sati skrivio saobraćajnu nesreću vozeći putnički automobil marke Opel prilikom čega je udario dvojicu maloljetnika i pobjegao.

Policijski službenici su ga operativnim radom na terenu ubrzo pronašli, a prilikom alkotestiranja utvrđeno je da ima 1,58 g/kg alkohola u organizmu. Uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela "Ugrožavanje javnog saobraćaja" i "Nepružanje pomoći".

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila su oba maloljetna lica koja su upućena na danje liječenje u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci.

Uviđaj lica mjesta su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj. Protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.