Sarajevski katanci ljubavi
669

"Zaključajte" svoju ljubav i pomozite djeci oboljeloj od raka

Piše: N. G.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Poput velikih svjetskih metropola i Sarajevo je danas dobilo svoje "stablo ljubavi". Improvizirano drvo na koje će zaljubljeni građani ovog grada, ali i njegovi posjetioci "zaključati" svoju ljubav u vidu malih katanaca u obliku srca, postavljeno je u Ferhadiji ispred Gradske tržnice.

Autor projekta Kenan Zuković, kazao nam je kako je projekt prije svega humanitarnog karaktera, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje djece oboljele od raka.

"Ideja je došla slučajno, želio sam da i Sarajevo bude jedan od gradova koje ima svoje stablo ljubavi, a usput da tom prilikom uradimo i nešto korisno. Drvo će ovdje stajati dok se ne popuni katancima, nakon čega će ga Općina Centar postaviti na jednu od atraktivnih lokacija u gradu. Cijene katanaca nismo mi određivali, to smo prepustili građanima da daju koliko mogu. Osim pomoći, želja nam je da na kraju Sarajevo dobije jedan sentimentalni spomenik", istakao je Zuković.

Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, naglasio je kako je ovim činom Sarajevo dobilo još jedan događaj koji ga čini svjetskom metropolom.

"Nadam se da će naši građani pronaći malo vremena da postave svoj katanac ljubavi na ovo drvo i time pomognu djeci oboljeloj od raka", kazao je Kovačević.