Intervju s Harisom Silajdžićem
0
'Začuđuje me Tihićeva snishodljivost'
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Elvis SA!! Ne zelimm da budem korektna prema svrbima jer nemam nijedan razlog da to budem .Ako si Bosnjak samo cu ti reci e moj idiote!! Takvi kao ti su mi cak i gori od cetnika i ustasa. Ili bi mozda trebala da kazem dobar pokusaj srbine!!!?? I na kraju briga men od cega si ti umoran, niti mozes svu dijasporu trpati u isti kos. Neki su BiH napustili poslije Dejtona 96, a i oni sto su otisli otisli su tj izbjegli sto su natjerani i koliko je ko patriota to je do same osobe bila ona vani ili ne. I nisi mi odgovorio na glavno pitanje koje daje odgovor na tu tvoju zabludu, gdje su njihove masovne grobnice???
hoce mi neko pojasniti sta znaci ta rec snishodljivost nepismeni narode ta rec neznaci nista taj ko je tu rec napisao jako je glup i nepismen
Harisa zacudjuje Tihiceva snishodljivost, a mene Harisova kolicina gluposti koje prosu u intervju-u. Gomila lazi, ubleha, bestidnosti i prazne price. Sve ono sto Haris obeca na proslim izborima, narod popusi pa glasa za njega sada nam se kao bumerang vraca i udara nas direktno u nos. Ma Hare i ovakav Tihic, pa makar bio i snishodljiv za tebe je politicare na kub.
Elva mi je nadimak. Anakonda , za pocetak ,bilo bi korektno da kao sto nas narod Bosnjake pises velikim slovom, da to cinis kada je rjec o Srbima. A sto se tice zlocina, moje je misljenje da gaje ovdje cinio koliko je ko mogao iz sve snage. Usput mi smo ratovali i s Hrvatima a i sa rodjenom bracom u Krajini i tu je bilo svakojakog zla.Sto se Srba tice, izvukli su poentu iz drugog rata , gdje i se , da budemo iskreni do kraja naubijao ko je stigao i mnoge jame njima napunio.Treba biti fer pa reci da niko na ovim prostorima nije najebao kao oni. Ovaj put mi....Dokle vise tako? A da probamo malo svi u brutu biti normalni? Meni je jasno da je Bosna o dlaku ostala, kompromis je bio srpska autonomija. I?Jesmo li potpisali? Da se zaustavi rat?! Da pocnemo novi? Ne ,hvala ! Bar moja malenkost. A koliko vidim RS je jos uvjek u BiH. Znas Anakonda, pomalo sam umoran od heroizma diaspore.
@Elva SA!!!!! Kao prvo nije nama uopste problem prihvatit srpski narod kao konstutivni narod u BiH, ali je problem tkz rs, tacnije naziv tog entiteta. To je nepravda iu uvreda za svakog Bosnjaka i naravno da je nastala etnickim ciscenjem i genocidom za koji imamo sve dokaze, nikako nemoj da poredis da se kao slicna stvar desila sa srbima u federaciji jer nije. Kao prvo iz Sa si a vec si zaboravila od koga je sve krenulo i kako, kao drugo gdje su \"njihove\" masovne grobnice, ako smo mi njjima radili isto sto i oni nama?? Trece ako malo pratis sudjenja u Hagu ili bar izvjestaje, doslo se do dokaza kako je srspki narod uglavnom ili bio obavjesten da na vrijeme napusti svoju kucu ili stan, ili su organizovano premjesteni prije nego se izvrsio udruzeni i organizovani zlocinacki poduhvat protiv bosnjackog zivlja. Nije istina da ne srba u federaciji, pogledaj samo na bht koji likovi rade, ato sto se ne vracaju u druge gradove je zato sto smatraju da su dobili drzavu rs, i sto ne prihvataju rodjenu drzavu, znaci do njih je, a istovremeno sve rade da se Bosnjaci ne vracaju u tkz rs. Tebi je dobro u Sarajevu i tebi je svejedno za sve.
@dijaspora evo pogledah ovo na yt, nisam ni znao da postoji... i jedini zakljucak koji izvedoh je da je tihic rekao 1992 (kada je broj zrtava bio relativno mali) ono sto je haris silajdzic potpisao 1995 (kada je izginulo preko 170000 ljudi) i ne zaboravimo u kojim je uslovima davao ovakve izjave.
Nisam zaljubljenih u Tihica i njegovu politiku, ali me totalno iznervirala recenica u kojoj Silajdzic spominje 1992 i Tihicevu podrsku srpskoj republici. Ova konstatacija Silajdzica da se Tihic 1992. godine zalagao za srpsku republiku vise govori o Silajdzicu nego o Tihicu. Pa dragi moj Silajdzicu to je Tihic rekao ali pred puscanim cijevima i kamom u TV kamere. Ma poljubio bih u smrdljivu guzicu i Karadzica i Milosevica i svu cetnicku bratiju samo da spasim svoju familiju i svoje najmilije, podrzao bih pred kamerama i cetnicku republiku i pricao kako su Srbi najveci i najstariji narod na kugli zemaljskoj. Ma sve bih rekao sta zele. Nista nije vrijedno mog zivota i zivota moje familije. Tada je 1992 znas Silajdzicu Tihic bio u logoru kao i vecina moje familije iz Prijedora. Zato neka te sram bude jer dok si se ti ljeskario i uzivao po deluks hotelima po bijelom svijetu Tihic je bio u logorima. Sram te bilo, Sram te bilo!
zemo i razni tipovi i branitelji lika i djela hareta za promjenu procitajte sta je covjek rekao i onda sami ukljucite svoj mozak i vidjet cete da je sve gola ubleha. hare predstavi da smo najbolja zemlja na svijetu u kojoj blista demokracija, a investicije i lova teku i prispjevaju sa svih strana. totalna suplja sto se jedino od politicara tipa harisa silajdzica moze i ocekivati. pratio sam sta je tihic radio i govorio u beogradu. sve upravo onako kako treba da jedan bosanskohercegovacki politicar radi i cini. ja stvarno ne kontam ovog harisa pa u dejtonu je pricao sa karadzicem, krajisnikom, milosevicem i tudjmanom, a gadi mu se da se susrece i prica sa tadicem koji je dosao u srebrenicu i poklonio se zrtvama genocida. pa do kada kaprica i inata lika tipa hareta lepog koji nista drugo ne radi osim sto nas posvadja sa cijelim svijetom. evo nam i oli ren nakon sto ga je hare ispljuvao pred kamerama salje pisma iz brisela i negativne ocjene. srbija i albanija i crna gora dobile pozitivne ocjene, a mi donji. pa do kada. sve sto je rekao u intervju je gola laz i besmislica.
Za \"Tuzla-Bosna\" Ti ne shvatas da ste ti i Hare na istoj strani, samo sto je on lukavi, skriveni izdajnik, a ti si otvoreni izdajnik. Hare samo prica jedno, da nam zamaze oci, ali on radi upravo ono sto mu \"Tuzla-Bosna\" predlaze, dogovorno sa cetnicima razbija Bosnu i Hercegovineu. Kada je Evropa pritisla cetnike da rasformiraju miliciju RS Hare ode na dogovor sa Ddikom i dogovori za \"Protokol\" kojim se spasava cetnicka milcija. Hare samo glumi ostrinu prema cetncima da ib stekao nase povjerenje da nece izdati, ali uvijek do sada jeste izdao i drzavu i Bosnjake.
Cini mi se da nam ovakvi poput Hareta mjesto RS ukidaju BiH.Nije mi lako ,,prevaliti preko usta,,ali sve je jasnije ,da je RS, nesto sa cim nam je zivjeti . Ako nadjemo snage u sebi , sagledati cemo da Srbi u BiH nisu manjinski narod i da cine veliki procenat stanovnistva BiH .Kazemo da je nastala etnickim ciscenjem nesrpskog stanovnistva...pogledajmo FBIH! Sarajevo, Mostar,Tuzla, Zenica,Bihac itd .Srbi su rjedji od ptice dodo.Pa nisu ni oni pobjegli od miline. Kako god, ali zadnji je cas da pocnemo realnije sagledavati danasnju BiH i njene mogucnosti.Ako se ovako nastavi , mislim da ce i MZ pomisliti da je BiH nemoguca misija.A BiH iscrpljenu kostantnim politickim krizama , koje su posledica upravo u jalovim pokusajima da se RS demontira, i to upravo ovakvi luzera kao sto je H.Silajdjic, na okupu ne drzi snaga nas Bosnjaka, nego upravo MZ....Dokle?
bravo harise! tihic je dobio izbore na obecanjima da ce vratiti ustav republike bih(onaj prije rata), ako pobjedi. sada medjutim, tihic i ne spominje taj ustav. naprotiv,, ide u tzv. parlament tzv. republike srpske i ponavlja da im to niko ne moze uzeti. e moze... kad se hoce. mamu mu jebem klempavu... ruzni gargamel!
hare jedi govna i ti i komsic ajmo sa srbima se dogovarati nema druge prve komsije nserite vise matereti bie nam 1000 puta bolje sta smo mi i ustase pobili srba u 2 svjetskom ratu trebaju jos 10 ratova da bi nam vratili zato dogovor sa komsijama iz republike srpske i srbije
@za komentatora cuj drug problem i jeste sto mene haris podsjeca na kostunicu--- na vlasti od 91; bori se za svoj narod;i to grcevito; al sto se vise bori ,njegov narod vise gubi; i svremenom postaje naporan, u lazima,i ratnom retorikom. i kostunica ne zeli da prica sa albancima,muslimanima,hrvatima... bas kao i haris sa srbima,hrvatima ... lice jedan na drugog zar ne---podocnjaci ko u lampira hahahahah i da ne zaboravim obojica su ucevni ljudi DOKTORI NAUKA....i pricaju svjetske jezike hahahahahaha haaaaaaaaaaaaahahaaha HARISE POSTEDI GOMILU NEUROZE I OBJESI SE.....
Inace i ovaj Hare puno prica. Po njegovim izjavama o investicijama Bosna bi bila u vrhu Europe. Dajte ba ljudi, pustite sadaka business, tako se business ne pravi. Napraviti profitabilne projekte iz vojne industrije, prodavati oruzje, razvijati proizvodnju energije iz alternativnih izvora, npr. vjetra, termalnih vode itd, proizvoditi jeftinu pijacu vodu i izvoziti je Arapima, to je bosansko zlato. 9 litara pijace flasirane vode kosta 3,5 EUR u EU. To je business. Ukidati zeljezare, prljavu tehnologiju i ici tim pravcima. Praviti fabrike za preradu otpada i tako grijati BiH gradove, iskoristiti temalne vode sa kojima BiH raspolaze i tako dodatno zagrijavati gradove, razvijati zimski turizam, sto znaci ulagati u Bjelasnicu, Vlasic, pronaci nove lokacije za razvoj zimskog i ljetnog turizma itd. BiH je prelijepa zemlja ima se sta vidjeti. Zapoceti odjednom sa velikim infrastrukturnim projektima, praviti autoceste ne samo 5c ili A1, nego i Gorazde - Sarajevo - Bihac - Bosiljevo HR, praviti brze duple pruge po BiH, sniziti poreze, informatizovati cijelu administraciju, smanjiti je itd itd.
Doci ce vrijeme kad ce svi sjediti na optuzenickoj klupi, poredani kao \"mladi muslimani\", samo im nece suditi Srbi, nego bosnjacki narod.