Humanost grupe Sarajlija
0
Za razdragani osmijeh u Zavodu Pazarić
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
puno vam poselamem iz libije sam bivse studenat ex yu . slucajno sam gledao emsiju radia kameleona i pratio celo pricu o veze dece iz pazricu bas sam se tuzno osetio ali obradovao me posao koije cinu emine i nejna drugarice da bih pomagli dece to je stvarno cenajno rad i trude pomgati onima koije im zatreba pomoc to je vrhunac nase zivute jer svaki od nas moze da mu se desi nesto slicno posto sam ja libijac i zivim u libije ja bih volio da me draga sestra emina kazi kako bih mogau da ucestuijem u pomocu i kako da se ukljucem vasuj akcije bilo bih lepo sa vasoije strane da me se javiti putim e mila ili telefona moije adrese su e mil [email protected] broj mobila ++218925641184 moije ime i prezima swelah nuri puno vam zahvaluijem i zelim vam sto vise uspeha u zivotu .
Eh sada, vi ste to sve malo pogresno shvatili. Ja sam samo pokusao da upozorim na stvari koje su se stvarno desavale. Nije to prica cula-kazala nego znam konkretne slucajeve. Ne ide da sada ovdje iznosim imena da bi mi vi povjerovali. Mozda se sada te stvari vise ne desavaju, ne znam. Da sada nebi kvarili ovako humanu akciju, necemo ici u detalje i bezpotrebno kvariti pozitivan utisak. A ja sam tu u blizini svaki dan. Zivim tu od rodjenja i znam sve ljude u Zavodu i normalno sta se desava u zavodu. Pozdrav za Nenu pjevaca, Sudu kosarkasa, gospodju Miru koja se uvjek tako ljubazno pozdravi, Ljubeta koji je odlican golman itd. itd.
dragi moj vjerujem ja da je tako bilo neposredno poslije rata.. ali svi znamo ko je tada vodio zavod, ko je direktor bio.. sada ja kada dojdem na sticenicima vidim garderobu sto sam donijela, sticenici pricaju kako su ovo ili ono jeli sto smo im donijeli .. . i zamolila bih te da ne spominjes sta je bilo.. nego hajde s nama pa da vidis sta se desava :D
ja sam jednom bila i nikad to necu zaboraviti, njihovu srecu kada im neko dodje... nadam se da cu opet ici. Resnicaninu, mislim da nije u redu ako tako pises a nisi 100% siguran, vidio svojim ocima kako neko krade, to rekla-kazala nije u redu.
imenjakinjo svaka cast..steta je sto medju iseljenickim skupinama toga malo ima, (pricam o Holandjiji u ovom slucaju)skoro sam mejlova slala na vise organizacija i sve me upucivale na neke druge..izgleda da se vise ne isplati skupiti jos dobre odjece i drugih stvari i nekome u Bosnu slati..svako dobro ti zelim i svim tim ljudima koje si uspjela okupiti..
Svaka cast Emini ali bih je upozorio da dobro povede racuna oko predaje te opreme. Neka to bude iz ruke u ruku jer se desavalo svasta. To je mozda za nepovjerovati ali posto zivim blizu cuo sam i vidio da uposlenici dosta zloupotrebljavaju te donacije. Tacnije novije stvari odvoje sebi a ostalo ostave za upotrebu. To se masovno desavalo neposredno poslije rata kada su bile vece donacije od humanitarnih organizacija ponarocito od njemackog SFORA. Da ne pricam kako su radnice nosile masovno jaja od farme koja im je napravljena u krugu zavoda. Ovo stvarno zvuci nestvarno ali na zalost istina je.
hvala na podrsci.. treba otici i to dozivjeti.. toliko ljubav i srecu ..