BiH
64

Vukmirović: U zgradi PSBiH je normalan radni dan bez obzira na proteste

Piše: E. G.
Ispred zgrade institucija BiH za danas u 12 sati su zakazani masovni protesti građana koji traže od parlamentaraca da usvoje zakon o jedinstvenom matičnom broju, dok će u zgradi biti normalan radni dan.

Iako su se pojavile takve informacije, rukovodilac Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH Zlatko Vukmirović nam je kazao da nikome nije savjetovano da ne dolazi danas na posao.

On je za Klix.ba rekao da je dan počeo kao i svaki drugi radni dan, ali da niko ne može reći šta će se do kraja dana dešavati.

"Ne znamo kakav će biti karakter ovih protesta, odnosno šta će se dešavati tokom dana i hoće li eventualno, ako to bude potrebno, trudnice zaposlene u institucijama, kao i druge žene biti puštene kući prije kraja radnog vremena. Međutim, za sada nikome nije savjetovano da ne dolazi na posao ili bilo šta slično", kazao je Vukmirović.

Tokom jučerašnjeg dana, kada su na Trgu Bosne i Hercegovine također održavani protesti, nezvanično je uposlenima u administraciji sugerisano da sami odluče do kada će ostati na poslu, ali Vijeće ministara nije dalo nikakve zvanične preporuke.