Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tugo moja...
Nama treba i dalje da je NAJVAŽNIJI običan čovjek, koji je i pored svih nedaća ostao čovjek. R.I.P. I HVALA TI što si bio dio naših života.
Odlicno se sjecam oslobadjanja Otesa! Do tada je srbima na Ilidzi zivot bio nemoguc zbog konstantnih muslimanskih napada i svakodnevnih ubistava snajperima. Tada smo prokrcili put do slobodne srpske teritorije prema Rajlovci i Vogosci. Sjecam se da smo upali u kucu poznatog pjevaca Hari Mata Harija i tada sam uzeo njegove kaubojke kao ratni trofej. Posto su meni male, ovu priliku bi iskoristio da mu ih vratim, naravno ako bude ovo citao.
Kaubojke kao ratni plijen? E jadu jadni
Jan, takvi kao Ti treba da nam svima budu putokaz u zivotu. Tvome bratu i roditeljima zelim da porucim da cemo, moje drustvo i ja nastaviti tamo gdje si Ti stao, a to je da Sarajevo i BiH napravimo boljim mjestom za zivot svih njenih gradjana! Tvoja zrtva nece biti uzaludna! Pocivaj u miru i hvala ti dragi covjece :-(
...ama narode imal'ko da se upita o (komandnoj) odgovornosti onih koju su momku dali neispravno oružje da sa njim ide na tenak - nije li i to ratni zločin koji ne zastarjeva...!?
Toliko jje malo oruzja bilo tada, da ako ti neko da zolju i kaze ne znamo jel ispravna, ti ces opet otic i pokusat odbranit grad i drzavu sa njom... i prihvatit mogucnost da ces sam sebe raznjet..
SVAKA CAST KLIX NA OVOM CLANKU !! POZITIVNE PROMJENE U VASEM RADU SU ZA SVE POHVALE !
...poginu pod idealom:ni srpska,ni hrvatska,ni muslimanska,nego I srpska I hrvatska I muslimanska... mislim da je ipak ovo plemenitiji ideal nego za sta su se borci SDS-a borili
...mučno je čitati antički tragičan nesrazmjer između mladićkih ideala i poslijeratne stvarnosti. mučno. do teške psovke.
Ma slobodno opleti nek se do neba čuje!
@fantom slobode tacno.O tome nikada nisam razmišljao.Sva ta godišta su se bila uvalila u komande,sve nekakvi logisticari,moralisti...a u borbu 90% mi od 16 do 26-28 godina.Stade rat oni se rastališe a nama koji smo prezivjeli mu.o Marjanovo.I neka su kad smo im dozvolili.
obican narod koliko toliko pamti heroje koji su stali u odbranu pitajte guzonje koji sad sjede u foteljama a heroji toliki pali da bi se oni sirili. pitajte njih sjecaju li se heroja
Odbranu "čega"?