Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nastavak slijedi Vojska SAD daje mogucnost sticanja vise penzija odnosno pored vojne moguce je imati i civilnu, sto je slucaj i sa Engleskom, Francuskom i drugim vojskama. Jedinstven zakon nije nista novo, to je stara stvar, ali se o njoj kao i o drugim stvarima u nasoj zemlji raspravlja o iza zatvorenih vrata. Mediji u nasoj zemlji vojsku uposteno posmatraju kao igracku, niko od njih se nije nasao da napise pozitivan clanak i ako su vojnici ti koji ovu zemlju brane ili su je branili 24 sata 7 dana u sedmici i 365 dana u godini. Vojska BiH je jedina koja je uspjela da ujedini sve strane u BiH i stvori jednu silu koja se predstavlja u svijetu sa ZASTAVOM BiH i pod ZASTAVOM BiH. Vi i dalje slusajte, gledajte i citajte medije koji nas vojnike prikazuju kao najgori sljam i najveci teret BiH.A MI SMO I DALJE PONOSNI STO SMO BILI VOJNICI I NOSILI ZASTAVU I GRB OVE ZEMLJE. BOSNA I HERCEGOVINA JE JEDNA I JEDNA CE OSTATI, BEZ OBZIRA NA SVE KOJI DRUGACIJE MISLE!!!! ZATO POZDRAV DOMOVINI!!!!!!!!!
Vidim da pojedina gospoda nisu upucena u pitanja vezana za vojne penzionere pa malo da se i ja ukljucim: Ja kao vojni penzioner sam prije svega bio borac, ranjavan na liniji (mnozina) i stekao nakon 89000 revizija status RVI. Ostao u vojnoj sluzbi i stekao penzijski staz te radni staz. Ova dva staza mi nisu dosla iz tunguzije vec mi je godinama odbijano od plate i znaci da sam ja platio svaki svoj minut penzijskog staza. Morao sam dokazati da sam bio ranjen kada, gdje i koliko puta, pa dokazati da nikad mi nije niko dao nekakvu pomoc, pa me onda PIO izresetao sa svojim sistemom, pa sam onda morao na novu reviziju da sam ranjen pa sam morao ponovno dokazati da sam platio sve obaveze prema PIO-u itd........itd.... Ovdje niko da se malo podsjeti da su nama 3 puta smanjenje penzije u zadnjih par godina, 10%, pa 10% pa onda 15%. A hajd sad za ove edukovane jedno objasnjenje Veterani i vojni penzioneri postoje u svim vojni formacijama u svijetu.
Treba napraviti komplet reviziju i bandi oduzeti npravedno stečene penzije, a oni koji ostanu svest ih u okvire sa ostalim penzionerima. Dosta je više tih ratno-profiterskih bandita.
Je..em vam mamicu svima, olosi jedni, samo sjedite i komentarisete, a kao razumijete se u sve, od ginekologije do astronomije. Idite radite, nemate ukupno ni 5 dana radnog staza, a druge pustite nek se bore za svoja prava. Uhljupi forumaski.......
šta je sa penzijama onih koji su ratovali, a ne ovi štapski miševi koji su izganjali činove. Ima \"oficira\" i da nisu puške i fronta vidjeli a imaju penziju od 1500 KM sa 45 godina života.
Mnogi koji su cijeli rat proveli po linijama a imaju preko 60 godina jos nisu u penzi,sa druge strane imamo more ratni vojni nakih invalida koji uopce nisu invalidi,primaju vojnu invalidsku penziju,radnicku penziju i svaki dan rade,srecom cesto od mraka do mraka,gazda tako hoce.More nekakvih zena ratni vojni invalidi a 80% njih nikada nije bilo ni sekunde u vojsci.Vlast je postavila prestavnike JOBA po svojoj zelji i oni cuvaju samo stolicu druge brige nemaju,zato borci i puse a podrumasi i ovi kvazi vojnici hebu sve redom i neka,neka............
Niste normalni majke mi. Sa 30 godina u penziju, a onda jos plakati kako je mala. Ja ne znam majkemi koji vam je k.....
Treba im dati k..ac da izbiju oci ! Hoce pare a da ne rade. I ja sam bio pripadnik Armije BIH vise od tri godine na prvim borbenim linijama, ratista u Sarajevu, Igman, Zvijezda, Treskavica, al i dan danas moram da rintam kod privatnika da prehranim porodicu i sebe. Fakultetsku diplomu (koju sam stekao mukotrpno, redovnim studiranjem u mladosti) sam nabio macki na rep, jer me ubi nelojalna konkurencija tzv. univerziteta iz Bijeljine, Travnika, SIrokog, kao i vanredno zavrsavanje i stjecanje diploma sarajevskih faksova po kafanama i rodjacko stranackoj preporuci. Penzije trebaju da dobivaju smo invalidi te naravno oni koji su je zaradili. Sve ostale ukljucujuci i vojnike,policiju i slicne metilje i parazite treba izvesti iz prava na penziju, poslati ih na trziste rada nek se snalaze kao i hiljade drugih demobilisanih boraca i gradjana. Inace dok je ovakvoo stanje da jedan radi za trojicu, sto penzionera sto drugih budzedskih korisnika, nema napretka!
Zastava
...ja sam za to da se dodijeli naciJonalna vojna paMzija svakom punoljetnom muškarcu koji je bar jednom proš\'o pored kasarne...
sta ima da trazite, vi ste birali sdp i sbb i eto vam ih, oni vas sad *ebu kako hoce
Samo u BIH postoji veteran i vojnik. Svi su veterani koji su bili određeni period u r.atu (dvije godine) a ne samo oni iz 92 godine. Oni koji su bili od 91 su bili tadašnja paravojska.
Svašta. Penzioneri traže novi zakon o povoljnijem penzionisanju.Hahahahaha. Pa valjda bi to trebali tražiti ra.tni demobilisani borci. Ali oni nemaju ko da ih zastupa iako imaju stotine kojekakvih udruženja koja se bore samo za sebe. Po nekoj logici bi trebali svi borci koji su proveli minimum dvije godine u vojsci ići u penziju pod povoljnijim uslovima tj. sa 35 godina staža, ili da se stepenuje provedeno vrijeme u vojsci i tako smanje godine za penzionisanje.
SAMO JEDINSTVENO SA UDRUŽENJIMA IČI PREMA VLADI FBIH I PRIPREMLJENIM SVE OBUHVATNIM ZAKONOM : VETERAN -VOJNIK -PODOFICIR -OFICIR -NAMJEŠTENIK .JOB -UNIJA VETERANA BIH SBK SA SJEDIŠTEM U GORNJEM VAKUFU -USKOPLJU .PRIMJENA AKO BOGDA TRAVANJ 2013 god .