Komentari (433)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cuj skola "sveti sava", jel to skola ili crkva
Ostavite se nevine srpske djece vise!!!!!Sta su vam djeca skrivila ????
Pa jezik bošnjačkog naroda je bosanski jezik,, a što vlah može biti glup majko moja.
Bosanski muslimani (cvijece) klali su srpsku djecu
koliko svade oko hrvatskog jezika
To da je nastala na genocidu je nesporno, ali da je fedaravija bolja po pitanju ljuskih prava i da je pravo jednako za sve i da osuđuje zločin nebi se složio sobzirom poznavajući sistem rada pravosudnih organa i njihova naklonost zločincima u prvom redu kao i uopšte pravna praksa kako vole kazati stoji da iza toga svega krije se politika koja je više dogo nepotizam korumpiranost što dovoljno govori da jezik ma kako se zvao je politički razgovor da račun običnog čovjeka. U svemu stradaju nedužni a to su djeca či roditelji nemaju razuma da jednostavno kažu političari svim ako ne riješite ovo stanje sa povratnicima i mnoga druga vrati će mo se u federaciju gdje će te imati proglem ne samo sa povratnicima koje se nalaze na fbih tlu nego "što tada onaj famozni plan svako na svoje je ne uspjeg vaš".
Uglavnom dovoljno je procitati komentari i vidjeti da smo neobrazovani na svakom jeziku. Ovdje je situacija cista i stvar dogovora, a to su tri ravnopravna jezika kome god se to svidjalo ili ne (meni se ne svidja), te je ovo krsenje Dejtona i treba V. predstavnik reagovat jer je rezultat uvijek kontra mjera i sukob. Ovo je klasicna provokacija RD zvanicnika kako bi skrenuli paznju na druge stvari od ekonomije a i mirnodobskim putem nastavili siriti ratne ciljeve.
Zašto da ne, može se zvati i Bošnjački ali uz obavezu da kompletno stanovništvo Bosne i Hercegovine mora da govori ovim jezikom. Kakav crni bošnjački jezik, zašto ja koja sam bosanka ne mogu da govorim mojim bosanskim jezikom?
Je li to onaj isti narod sto hoce table na cirilici?
Zar ovo nije najbolji primjer krsenja prvog clana Deytonskog sporazuma u kojem stoji da su tri naroda jednakopravna na cijeloj teritoriji BiH? Zasto se Bakir, kao samopoglaseni zastitnik bosnjackih interesa u BiH (i sirom svijeta) ne oglasava po tom pitanju? Pa jednostavno, on i njegov babo su vec 1996 godine imali usmeni dogovor sa SDS-om da se jednakopravnost u praksi tumaci kao ekskluzivitet! Srbi su "jednakopravniji u RS-u, Bosnjaci u dijelu Federacije koji kontrolisu (i u institucijama Federacije) a Hrvati u svome slijepom crijevu (Zap. Her.). Sve tri nacionalisticke stranke, a kasnije i druge, manje stranke sa nacionalnim predznakom su prihvatile princip "ekskluziviteta" iako se bosnjacki politicari nikada nisu usudili staviti potpis na taj usmeni dogovor. Konstantno cekaju da im medjunarodna zajednica "zavrne ruku" i da ih natjera da stave potpis na "ekskluzivitet" (tri konfederalne jedinice povezane carinskim prelazima sa bosnjackim mini rezervatom i poglavicom Bakirom).
stop aparthejdu u manjem BH entitetu !!!
Koja je ovo tortura. Nigdje u civiliziranom svijetu neko nekome ne može nametnuti jezik kojim govori. To je moj jezik i moje pravo. Na stranu sve, što su vlasti u RS-u toliko nacionalističi postavljene prema ovom pitanju, pa negiraju postojanje tog jezika koji je dokumnetovan svjedočanstvima, diplomama itd iz nekog ranijeg perioda... i neka to sve bude tako, neka recimo nije postojao bosanski jezik nikada ranije (a jeste), mi imamo pravo reći: evo od danas, 2. septembra postoji bosanski jezik i mi ga koristimo. I tačka. Čuj bošnjački jezik... Znači mi u parlamentu FBiH sutra možemo donijeti odluku da se srpski jezik u Federaciji zove vlaški jezik. I svakome djetetu srpske nacionalnosti u knjižici piše: "vlaški jezik - odličan (5)". I hrvatima isto pošto šute ko hinje po ovom pitanju (Čovićeve pi*ke). Svašta.
Hade da se dogovorimo svi u BiH da nam zajednicki jezik bude engleski. I svi ce biti zadovoljni.
@zrinjskiprvak44 pa zar ne znas da u danasnjem nasem jeziku, narocito srpskom ima najmanje pola turskih rijeci koje su se udomacile najnormalnije, tako da smo zaboravili da im je korijen iz turskog jezika. Samo jedan mali primjer pa mi pomozi: BUBREG je turska rijec, i molim te kako se zove bubreg na srpskom, hrvatskom ili bosanskom? A to je samo jedna rijec medju hiljadama drugih.
On je budala!On smio bih se kladiti da nezna kojim je jezikom Nikola Šubić Zrinjski pricao.Vjeruj da nezna
Pita novinarka slucajnog prolaznika u Beogradu "da li znate da ima turcizama u srpskom jeziku" ....prolaznik odgovori sa "AMA JOK BRE" ....hahah citava recenica na turskom :)
Vidi kartu na linku ispod :) ko je za da je vratimo u granice od 1400 godine? http://personal.inet.fi/cool/blt/bosna1400.jpg
Los odziv glasaca hahaha
Jebote svi trube o nekakvoj "sekularnoj državi" a u ovih se škola zove "SVETI SAVA" ...
Bosanski jezik nikada nije postojao,niti cr postojati.Taj jezik je izmisljen nakon raspada Jugoslavije.Mnogi se i Bosnjaci bune zbog toga,zele da se zove Boosnjacki jezik,kao ime naroda.
hajde misko dokazi da ne postoji.
Najlakse je reci ne postoji ha ja..a dokazat je vec malo teze.Prvo istorijat Srspkog jezika nema pisanih tragova prije Vukovog rijecnika..i vidi boze nije Srpski recnik vec Srpski rijecnik..sega ste bgm
PRIKAŽI ODGOVORE (37)
Zasto Bosnjaci koji osporavaju Bosance kao naciju zahtijevaju da im se jezik zove bosanski? Srpski i hrvatski su nazvani po istoimenim narodima, a ne drzavama. Ako teza glasi da Bosnjaci u BiH i Bosnjaci u Srbiji i CG govore istim jezikom, zar onda nije ispravnije taj jezik nazivati bosnjackim? Istina je da vlast RS ovdje vrsi teror samo da bi zastrasivala povratnike, ali ako su prema nekim bosnjackim dusebriznicima na 23% suncane Federacije Bosanci bivsi Jugoslaveni, mjesanci, petokolonasi i srpska podvala, onda gospodo nema ni bosanskog jezika. Tko zeli svoj suzeni etnokonfesionalni tor, dobiti ce i takav jezik i (ne)kulturu.
bosnjaci u srbiji, hrvatskoj i crnoj gori ne govore bosanskim jezikom. ta teza nije tacna.
Koje budale, dok se vi dogovorite ciji jezik , narod ili istorija je najstarija , nece vas vise ni biti, necete postojati... like?