BiH
2

Vladajuća koalicija SNSD, SP i DNS izlazi zajedno na lokalne izbore u 57 općina

Piše: E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Socijalistička partija (SP) i Demokratski narodni savez (DNS) danas su potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u 57 izbornih jedinica u BiH. Ovo obuhvata i četiri općine u Federaciji BH, a to su Drvar, Petrovac, Glamoč i Grahovo.

"Preostaje nam da do 4. jula predamo liste, a način će biti takav da podržavamo kandidate za gradonačelnike u svim općinama koje predlože naši koalicioni partneri", rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić kazao je da su se koalicioni partneri usaglasili u svim pitanjima vezanim za dogovor o zajedničkom djelovanju na izborima.

"Mi smo čvrsti u namjeri da se uspostavi stabilnost RS-a i da povežemo utjecaj lokalne i izvršne vlasti. Mi socijalisti ćemo se zalagati za reforme u pogledu podsticaja razvoja lokalnih zajednica s ciljem da imamo novih preduzeća i radnih mjesta", rekao je Đokić i dodao da je vladajuća koalicija uvjerena da upravljaju ekonomskim tokovima i da su oni u interesu građana RS.

"Naše partnerstvo je garant interesa i razvoja RS-a", naglasio je Đokić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je cilj ove koalicije pobjeda.

"Mislim da je ovo trijumf dogovora i naše dugogodišnje saradnje mada su mnogi govorili da do ove koalicije neće doći. Podržavat ćemo kandidate DNS-a tamo gdje budu. Vjerujem da ćemo dobiti značajnu većinu općina. Želim izraziti zahvalnost. Ovo govori da je stanje u koaliciji stabilno", naglasio je Dodik.

Dodik tvrdi da je opozicija u RS-u propala te da je njihova izdaja vidljiva.

"Izaći ćemo na izbore s uvjerenjem o našoj pobjedi", rekao je Dodik na kraju.