Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma u ovoj situaciji nisu toliko ni politicari krivi koliko agencije koje ne ispunjavaju svoje obaveze i ne istjeruju na cistac one koji ne uplacuju svoje obaveze prema drzavi, pa samim tim i prema kantonu. Stoga i mora biti manjak koji pravi ovakve stete tj zaostatke u isplati.
Dobro je da ne traze vise para s obzirom da su rusvaj nasli od prethodnih funkcionera...
Sto sad niko ne spominje bivseg premijera ZDK iz SDA Nedzada Polica koji je ostavio kanton u dubiozi od preko 250 miliona KM zbog tuzbi po osnovu kolektivnih ugovora.
Nek je njega SDA nagradila direktorskom pozicijom u Bosnalijeku sa platom od 41000 KM. Sto vece dugove napravis, to imas vecu platu poslije, eto politike SDA.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zdravo, Ovo je obavijestiti javnost da je g Villaspin Anderson, privatni kredit zajmodavac ima otvori finansijski priliku za svakoga u potrebi bilo koje financijske pomoći. Dajemo kredit na 2% kamatne stope za pojedince, firmi i kompanija pod jasan i razumljiv uslovima i stanju. kontaktirajte nas danas putem e-maila na: ([email protected])
hvala SDA-a u na tome sto su unistili sve sto se moglo unistiit u ovj jadnoj crnoj Bosni. zbog njih nam ni jedan institucija ne funkcionise i sve moramo preko kredita da rjesavamo.
Dosta je više. Zaduživanje neposredno pred izbore treba zakonom zabraniti. Ovo predstavlja samo kupovanje ''birača'' pred izbore. Treba ih kazniti na izborima radi nerada u posljednje 4 godine.
Pa dosta stoko! Zadužujete nerođenu djecu! Ko će htjeti ovdje da rađa djecu i da ona vraćaju neke tuđe kredite. Bože pomozi !
Trebate znati, premijer Husejnagic je napravio vise dubioze (samo za pola godine 20 miliona), nego prethodni premijeri od 2008. koje i sam spominje. Uzimanje kredita, za koji ce samo za obradu banka uzeti cca 4,5 miliona KM, ce se odbiti o glavu budzetskim korisnicima do kraja godine (Munib ce tada već biti ne samo propali privrednik, nego i propali premijer), pa izvolite na trenutak biti sretni od kreditnih para. SDP ZDK treba znati da im kredit nece donijeti pobjedu na izborima, asamo je to razlog zaduzenja, kakvi sindikati i socijale. Patetično!!!
Gdje god je na vlasti bio SDP u koaliciji sa Lijanovićima, ostala je samo promaha u budžetu.
Dovedite prosle premijere iz SDA Miralema Galijasevica i Nedzada Polica pa neka odgovaraju za dugove koje su stvorili zbog kojih sada porodilje, nastavnici, ljekari, policajci i ostali budzetski korisnici ne dobijaju plate i naknade.
Miralemu Galijasevicu dali direktorsko mjesto a Policu dali mjesto na fakultetu i plus dodatne honorane poslove. Umjesto da ih kazne, oni ih nagradili jer su napravili dugove.
Ibrahim Sisic bude direktor Kantonalne bolnice Zenice i napravi dug od 20 miliona KM, zaposli SDA-ovce i sada kad nije direktor prica i svaljuje dugove koje je on napravio na druge osobe. Koje licemjerstvo. U bolnici nema zavoja zbog prevelikog zaduzenja kojeg ne on ostavio.
S obzirom kakvo je stanje u Ze-Do kantonu bilo, sada je super. Kanton su unistili Izetbegovici i njemu slicni tokom prosle decenije...
cim je SDA - SBB dosla, odmah se pare dizu
...HAHAHAHA...pa valjda firma koja nema ni za plate ni za tekuče troškove ide u stečaj, ključ u braku i allahimanet ili zbogom... ...pa brate ako opštine i kantoni ne mogu da opstaju, nema kredita, nema zaduživanja,,, jednostavno svi na biro i idemo isto ko i mi iz privatnih firmi...ko to vama dade za pravo da mozete jaslati tako u kredite do mile volje...pa nije ni država božja zadnja...ako ne moze da se financira i da opstaje onda i drzava treba ključ u bravu i da pusti to nekom ko zna da upravlja!
Ma kod nas i jesu samo naucili da se zaduzuju. Kad god nesto ne ide kako treba, ili trebaju pare, ma moze se zaduziti. Najlakse rijesenje, a ko ce to i kako vracati, ma to i nije toliko bitno.
ošli smo u 3 pm-