Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovaj primjer bi trebali slijediti svi nivoi vlasti, al kako ocekivati od HDZ-a i SDA koji su i stvorili taj sistem da tako nesto podrze
SDA vlada ovim kanton od rata i srozali su kanton do dno dna. SDA-ovac Ibrahim Sisic je unistio Kantonalnu bolnicu Zenica i sad prosipa pamet kako je bolnica u dugovima a on bio direktor koji je napravio najvece dugove u njoj. Tuzilastvo bi trebalo malo procesljati rad ovog bivseg direktora.
Ko god da je dosao poslije njihove dugogodisnje vladavine treba mu bar 15 godina da kanton vrati u normalan kolosijek radi silnih kredita koje su podiglu a pare nenamjeski potrosili.
E to je ta SDA bagra koja je godinama unistavala kanton. Sve sto im je doslo pod ruke su uspijeli da opljackaju i ostave dugove.
Kako je neobicno procitati ovakvu vijest, kada smo navikli da politicari samo kradu i uzimaju od naroda.. ali za to su valjda krivci prethodna vlast koja nas je na to naucila.. BRAVO!
Dobar potez i treba ga pohvaliti, odgovor na zahtjeve gradjana, znaci slusaju ... samo je zalosno sto gradjani ne shvataju da oni koji su ih godinama krali sada pokusavaju da ih iskoriste da bi opet sjeli u neku od fotelja, a smjenili upravo ove koji citavo vrijeme nesto rade i pokusavaju popraviti ono sto je godinama unistavano.
Nije lako uraditi neki veliki iskorak, kada je SDA 18 godina pravila veliki iskorak ali unazad, pljackali su ovu drzavu, kantone, opstine, opustosili sve sto je valjalo, i doveli nas u situaciju da se moramo prvo vratiti na nulu pa da pocnemo od nule. To naravno nije lako, 18 godina unistavanja i kriminala koji su oni vodili tesko se vratiti, ali evo ovakvim pokusajima ipak se moze neki pomak naprijed uraditi!
Trebat ce ovom kantonu mnogo godina da se oporavi od prosle nesposobne vlasti.
Bolje je premijeru Husejnagicu da otpusti svog savjetnika (sa SSS) zbog kojeg je zloupotrijebio polozaj, a ne da udara po kojekakvim "ustedama" od kojih nema vecih rezultata.
Kriminalna SDA 20 godina pljackala Federaciju,dok su hapali narod je svo vrijeme to mirno posmatrao,i sada kada je SDP prvi put dobio izbore u ovim kantonu odjednom preko noci svi postali "politicmi",upuceni u desavanja i kriminal.SDP je ovo predlagao 15 godina,ali medju kriminalnom SDA i s za Bih nikada nije bilo potrebne volje da se ovakvo sto izglasa.
Svaka čast Vladi ZDK, ovo je pitanje koje je trebalo davno pokrenuti, a svakako kao građanin podržavam ovu inicijativu
Sad se treba kazniti bivsi SDA-ov premijer Nedzad Polic koji je kanton ostavio u dugovima od nekoliko stotina miliona KM. Samo radi tuzbi po osnovu kolektivnih dugova kanton je u dubiozi od 140 miliona KM. A umjesto da ga neko kazni, SDA ga nagradi radnim mjesto sa platom od 41 000KM.
Vlada Ze-Do kantona sada kako kaszu u ostavci je mozda i cinila korektne poteze za svoje gradane u ovom kantonu,ali zele da ih skinu oni koji su zeljni fotelja.