BiH
0

Vlada TK odobrila novac za studentske centre

FENA
Vlada TK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada TK (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vlada Tuzlanskog kantona danas je na vanrednoj sjednici odobrila iznos subvencije troškova smještaja i ishrane studenata u studenskim centrima u FBiH u ukupnom iznosu od 270.000,00 KM.

Riječ je o 189,00 KM po studentu mjesečno za subvencioniranje troškova smještaja i ishrane (dva obroka) studenata s područja Tuzlanskog kantona smještenih u Studentski centar u Sarajevu, Studentski centar Univerziteta u Mostaru, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru i Studentski centar Univerziteta u Zenici.

Subvencioniranje troškova smještaja i ishrane studenata odnosi se na period od 15. septembra ove godine do 15. jula 2014. godine.

Vlada je zadužila Studentski centar u Sarajevu, Studentski centar Univerziteta u Mostar, Studentski centar Sveučilišta u Mostaru i Studentski centar Univerziteta u Zenici da najkasnije do 1. novembra dostave kopije uvjerenja o redovnom studiju u akademskoj 2013/14. godini za studente s područja Tuzlanskog kantona smještene u navedenim centrima.

U skladu s Kriterijima za prijem studenata u studenske centre u FBiH se subvencionira smještaj i ishrana samo onih studenata koji prvi put upisuju akademsku godinu, saopćeno je nakon sjednice Vlade TK-a.