BiH
0

Vlada RS-a o raspodjeli opreme u okviru digitalizacije u BiH

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Vlada Republike Srpske usvojila je danas informaciju o Prijedlogu odluke o raspodjeli opreme u okviru prve faze projekta digitalizacije prenosne i emisijske mreže javnih radio-televizijskih servisa u Bosni i Hercegovini.

Entitetska vlada je zadužila Javni servis radio-televiziju Republike Srpske da, prilikom preuzimanja opreme, preuzme i svu prateću dokumentaciju neophodnu za utvrđivanje vlasništva, knjiženja, održavanja, i korištenja predmetne opreme, saopćeno je nakon današnjeg nastavka sjednice Vlade RS-a.

Također, od Ministarstva saobraćaja i veza RS-a se traži da prati aktivnosti koje su vezane za proces digitalizacije i redovno izvještava Vladu.

Vlada je usvojila i informaciju o zahtjevu privrednog društva "Fabrika motora specijalne namjene“ a.d. Pale za deblokadu žiro računa i povrat sredstava skinutih s računa društva od Poreske uprave.

Predloženo je Poreskoj upravi Republike Srpske da, za to privredno društvo, Poreska uprava izvrši deblokadu žiro računa do završetka postupka finansijskog restrukturiranja, i shodno tome preduzme odgovarajuće aktivnosti.

Vlada RS je, u nastavku redovne sjednice, donijela i Rješenje o odobrenju realokacije sredstava budžetske rezerve, u iznosu od 700.000 KM, Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, u svrhu isplate jednokratnih naknada na ime otpremnina za višak zaposlenih radnika privrednog društva "Famos“ - Fabrika motora Sarajevo a.d. Istočno Sarajevo.