Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@istoSa Direktor GRAS-a nema moc da smijenjuje clanove menadzmenta, to moze samo Nadzorni Odbor.
@Radnik grasa I ja u porodici imam radnika (odnosno radnicu) GRAS-a i upoznat sam sa cijelom situacijom u firmi. I 100 puta sam se uvjerio o ljudskom i dobrom odnosu Bosakaila prema radnicima. Boskaila si mogao na sred hodnika zaustaviti i pricati sa njim najnormalnije, dok recimo Bimu ili Ajnadzica nisi smio ni pogledati kad prolazi. Drugo, Boskailo je pokrenuo nabavku novih autobusa, a zaustavio ju je Ajnadzic pod opaskom \"da nisu dovoljno kvalitetni\", a ustvari zato sto u tom poslu ne bi bilo firme \"Sejari\" koja je zastupnik MAN-a i od koje bi bilo tala i za Bimu i za Ajnadzica a i za tadasnjeg premijera Silajdzica. I tako je bilo sa svakom akcijom koju pokrene Boskailo, on pokrene, a glavesine blokiraju, i onda seru kako je Boskailo nesposoban. Jedina Boskailova greska je to sto nije zauzeo malo cvrsci gard i da lupi sakom od sto i kaze \"ili ovako ili nikako\", a ne da popusta svakakvim idiotima da odlucuju u ime firme.
Ma GRAS treba skroz ukinuti. To preduzece na je najbolji dokaz kako drzavne firme nemaju snage i kapaciteta da posluju smaostalno. Cak i pod zastitom vlade KS oni su u minusu. Osim smejne, hoce li biti kakvih optuznica??? @sa Ako je taj Boskailo toliko nevinasce, sto on nije smijenio te zle rukovodioce (koji su u hijerarhiji ispod njega)? Ili, sto jednostavno nije dao otkaz kad je vidio malverzacije?
ma daj ba \"sa\" Boskailo nije imao nikakav ljudski odnos s radnicima, on se nakrao para i sad ode, ovdje netreba direktore samo smijeniti, nego im treba i uzeti ono sto su ukrali... Boskailo je samo nesto obecavao a nista nije radio.... za prosli straik je dogovoreno da plata umijesto 10.og u mijesecu bude plata 15. a sad je direktor smijenjen i plate nema i Bog zna kad ce biti...
Nazalost, smijenili su covjeka kojeg su zadnjeg trebali smijeniti. Prvo, Sacir Boskailo nije sandzaklija vec Bosanac, tacnije Hercegovac. Drugo, njegov odnos prema radnicima i generalno prema preduzecu je bio ljudski, nije se uzdizao u visine i patio od kompleksa vise vrijednosti. Bio je jednostavan, dobar i sposoban kako covjek, tako i direktor. I nije tacno da je on kriv za situaciju u kojoj je GRAS. Kada je Boskailo dosao na celo GRAS-a, na svim rukovodecim polozajima osim direktorskog ostala je garnitura \"strucnjaka\" iz prethodnog saziva menadzmenta GRASA. Sada, kada se Boskailo smijenjuje, ta ista garnitura \"strucnjaka\" ostaje u svojim foteljama i u poziciji su da kradu i sakom i kapom. A smijeniti ih moze samo Nadzorni odbr, odnosno Vlada KS, a ne direktor. Tako, gospodo iz VLADE KS-a, smijenili ste pogresnog covjeka. Ali neka, ako ste ga vec smijenili, onda smijenite i sve ostale sefove u GRAS-u, od sefa cistacica do direktora, samo tako cete nesto postici.
Najzad, svaka čast!!!! To je najkorumpiranije preduzeće u BiH, vrijeme je da se čisti.
Ma šta ovi hoće više? Dobiju vozila u donacijama, naplaćuju paprene karte a opet u minusu. E jebi ga više!!!
Sta li ste dosad radili. Pored tolikih donacija i inekcija iz budzeta kantona oni i dalje u minusu, to nema nigdje na posranom svijetu. Sto je najgore u svemu ova moguca smjena sigurno nije zbog loseg poslovanja, mora tu nesto drugo biti...
Napokon! Sve sandzaklije treba otpustiti i zaposliti Bosnjake!