Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nosite ovu kvazi ministricu i dajte nekoga ko ima empatiju prema djeci.
Gospodo americko-splitski Goran Senjanovic fizicar je novo ime na YT koje ce vam pojasniti kako se treba voditi obrazovanje.
Nema goreg obrazovnog sistema na daleko. Uostalom to je pokazalo i dokazalo i PISA testiranje! Planovi i programi su tako kompleksni i obimni da djecu filujete sa glupostima, a da ne znaju elementarne stvari! Djeca uče pod presijom i umjesto da se raduju školi, oni u školu odlaze kao po kazni! Da i ne spominjem vjeronauku koju ste ugurali pod školski krov, gdje izmišljotinama nije mjesto!
nije smanjen broj ucenika da se postigne kvalitet nego da se nabiju norme nastavnicima....radim u prosvjeti pa znam sta se iza brda valja
Ministrica mi je više za vjeronauku i neku funkciju u IZ, nego za nauku i unapređenje obrazovnog sistema! Kod ovih je sve ABD, a ne padne im napamet vidjeti kako se to radi u naprednim državama!
... samo šminkajte a NE DOTIČETE suštinu
Sve sami intelektualci u komentarima xD
Ovo ce biti ili kraj ministrice ili vlade. U februaru dogovore jedno a onda ova spodoba na usvajanje da skroz drugo, gdje se prava prosvjetnih radnika srozavaju. Spremite djecu na dugotrajne strajkove.
I konacno djecu treba rasteretiti nepotrebnim informacijama koje im nikad u zivotu nece trebati, i onako ce ih zaboraviti..samo sustinu dobro utvrditi
kakva je ovo Glupaca !
Ministrica Obrazovanja a ne vjeruje u teoriju Evolucije !
sranje do sranja
Sve je fino, lijepo..a, zasto nema topli obrok za svakog ucenika i to besplatan?
Ovo nije nikakva reforma! Ovo je samo tovarenje papirologije na učitelja, koji odavno liči na daktilografa! Na zapadu su škole odavno usmjerenog tipa, djeca već u 5. osnovne mogu da izaberu recimo gimnazije i slične smjerove, a kasnije imaju i izborne predmete pod A, B, C u višim razredima, tako da kada završe 9. svi znaju kuda dalje jer su stvoreni mali stručnjaci svom nekom polju interesovanja!!! Kod nas djeca ne znaju do kraja, šta upisati!!!
Neka prepišu školski sistem iz Skandinavije,gdje djeca,prije svega, nauče da vole svoju zemlju i okoliš,gdje su ekološki osvještena...
Dajte ministrici testove za eksternu maturu da vidimo kako će ih riješiti! 😂😂😂😂😂😂
Moj sin mjesec dana nema niti jedan test a onda u 7 dana ima 5 testova! Zabranili nezdravu hranu u školama a u svakoj školi po dva aparata sa GMO otrovima! Bravo nesposobnjakovići!
Djeca u svijetu ne znaju gdje je BiH, a naša o svakoj državi svijeta treba sve da znaju!