Komentari (220)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mene je rahmetli Nana koja je , u vremenima kad su danasnji bosanskohercegovacki \"veliki\" Muslimani (kao i Pravoslavci i Katolici) mahali partijskim knjizicama, klanjala pet vakata kod Deda Mraza vodila svake godine. Nikad nisam fulio. Ni sad ga ne fulam, samo sto sada ja vodim svoje dijete. Nama dvoma to niko ne moze zabranit. Ako treba, vodim je na sjeverni pol, kod cike sa vjestackom bijelom bradom koji je cini tako sretnom. A Arzija Hanuma... Zelim joj sve najbolje; nek se svilenim mahramama pokriva, na dijamantski tespih uci, i zlatnim kasikama koje joj je Alija obecao jede (sta bih joj servir\'o, to je diskutabilno), ali daleko od mog, sve sarajevske i sve djece svijeta.
ma je.bo vas i taj djeda mraz. Ima vazniji problema!!!!!!
veliki joj grijeh nema šta,a mnogi oni koji su za vrijeme rata bili na onoj strani likom ili djelom i govorom i pjesmom,našli su način da se vrate u Sarajevo ili na binu ili u skenderiju i zetru i koševo pa niste se bunili baš previše.To je znak volimo više tuđe nego svoje i mi smo otvoreni za sve ,zato nam se i dešava da nas svakih 50 godina kolju.
kazu da kriscani lazu svoju DJECU I DA TAJ DJED MRAZ NE POSTOJI JER SVE TE PRICE SU LAZI,PA JE ZATO OK DA SE I UKINE TA LAZ,A NI DJECA VISE NISU NAIVNA DA IH NEKO LAZE.
Tesko vama sa mnom, a jos teze bez mene :P
neka ti je sa srećom arzija i ponesi djeda mraza sa sobom
NE SEKIRAJTE SE , OD SADA ĆE DEDA MRAZ DONOSITI PLATE U PAKETIĆIMA !!!!
baš nam je drago ŠTO SE RADUJETE NJENOJ SMJENI , iako su radnici vrtića u vrijeme njenog mandata primali redovno platu i topli obrok što je rijetkost u Kantonu. Zaboravljene su godine kada su bili na mnimalcu ili po tri mjeseca nisu primali platu !!!
Ako me sjecanje dobro sluzi, prije rata smo svi govorili Deda Mraz a ne Djeda Mraz. Valjda je i ovo trauma od ekavice, pa iskrivise naziv starca koji djeci donosi poklone kad je Nova godina. (da je kojim slucajem bio Dedo Mraz, sada bi govorili Djedo haha). Djed Mraz ok, ali Djeda Mraz?! Vratimo se temi. Dobro je sto je smijenjena Arzija. Izbacivanje Deda Mraza iz sarajevskih vrtica je mnogo manji problem od vjeronauke, losih uslova, losih odgajateljica, lose hrane itd. Odavno smo zahebali i Nadrealiste.
E ko je danas direktor majko moja...sramotno....
kad vidim koji je crveni šljam napada sad ću je braniti svim srcem
Djeco ja djed sam mraz i izgledam najs debeli i sjedi u sankama sjedi...hohoho bejbi
PISES MARAMI NA GLAVI CCC ONA TI SMETA A STO TI NE SMETA KAPA I ODJELO MRAZA KOJI OZNACAVA KRISCANSKU ODJECU \"SVETOG NIKOLE\" STO TO NE SMETA JELI TO ISLAMOFOBIJA CISTA KAKO JA VIDIM OVDJE
\"Vi ćete ići stopama naroda prije vas malo po malo, pa kada bi ušli u gušterovu rupu vi biste ih slijedili.\" Rekoše \"Alla.hov Poslaniče, je li jevreje i kršćane?\" Kaže: \"A koga drugog? \" (djed mraz = \"sveti nikola\") I OVAJ STE KOMENTAR OBRISALI ... SVE STO VAM JE PROTIV VI BRISETE
cca 200 komentara .... jedino komentari 071 su pismeni realni i ocito je da ih je sastavio neko ko moze sa ponosom da kaze da je Sarajlija (za razliku od mnogih ) a ovo ostalo (cast pojedincima) boze sacuvaj pa nije ni cudo sto su ljudi poput ove zabe sa maramom na glavi brinu o nasoj djeci ako im ona valja dabogda im ona o djeci brinula a svaki covjek-insan ili kako vec hocete sa imalo mozga u glavi kad vidi profil licnosti gdje.Arzije moze skontati da ta babuskara nije bila u stanju vaspitati i odgojiti svoju djecu nije mogla sacuvati brak i da takvoj rastrojenoj zeni dati da upravlja institucijom - Djeca Sarajeva je stvarno apsurdno i sramotno
Je HANUMA smiješna teta iz vrtića ja kad je vidim ismijem se,popravi mi raspoloženje hahahahahahahahahahahahahah.
Ovo vi po defaultu brisete poruke, onih koji su protiv donesene odluke Vlade???