Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislimda je Damir prespreman za ovu sad promjenu, i da je na pravom putu kako bi grad Banja Luka ubrzala svoj evropski put i stil zivota. Moje licno misljenje da Damir moze da napravi iskorak u cijeloj ovoj do sada izlizanoj prici, narano mislim na dosadasnje gradonacelnike i od mene ima punu podrsku i od cijelog udruzenja eko-kultura. Pozdrav!
Sarajlija sam i to rodjeni, volim svoj Grad, ali radujem se sto Banja Luka napreduje i sto politicko vodstvo barem konstruktivno razmislja o buducnosti svoga Grada. Nasuprot, u Sarajevu vlada stagnacija osim sto se grade dzamije i trgovacki centri a i saraju trotoari. Trebamo 4 godine za izgradnju jednog bazena, pa gdje to ima!? Nema industrijskih zona, ma nista od industrije. Sarajevo pati od urbanocida i pretvara se sve vise u jedno veliko selo. Ne slazem se sa Denisom, koji kaze da je Banja Luka vazda bila \"evropskiji\" Grad. Kako definises jedan evropski Grad? Vidis Sarajevo je do jebanog rata uzivalo veoma dobro misljenje u cijelom svijetu, dobilo je Olimpijadu koju je nas Grad super organizovao, ali ne samo nju vec brojne sportske i kulturne manifestacije kojima je Sarajevo bio domacin. Sto se tice arhitekture: Sarm Sarajeva je upravo ta specificna arhitektura. Osmansko-carstvo, austro-ugarska, Jugoslavija - pogotovo period 70ih i 80ih godina kao moderna arhitektura. Bogatstvo Sarajeva je upravo njegova razlicitost u stilovima i to cijeni cijeli svijet. Sto se poslje rata desava spored rekonstrukcije je divlja gradnja i unistavanja Grada Sarajeva, ali toga ima i u Banja Luci i svugdje u BiH - nazalost. Znaci zacepi u sudrzi svoju povrsnu mrznju! Sijecaj se vremena kada si bio sretan setati nasom carsijom sa nasim dzamijama, ali i sa crkvama. Sarajevo treba drugu vlast, koja je u stanju da promjeni prioritete. Sarajevo treba vlast koja ima konstruktivne kontakte sa inostranstvom u smislu investicija u industriju itd. Samo zajedno mozemo neko i nesto biti. Premala smo zemlja da se razdvajamo, jer nemamo resorsa. I u Njemackoj postoji marginalna diskusija o Bavariji kao posebnoj drzavi, ali cak i Bavarija koja je jedna od najrazvijenijih regija Evrope ne sanja o odcjepanju od Njemacke. Smirite se ljudi i daj da izgradimo buducnost za nasu djecu. Imamo prelijepe Gradove!
gdje si krstas jebo ga mish.nema te odavno.velis bliskoistocni izgled sarajeva..cccccc,koje si ti zakeralo,a mi se bas trudimo da to ikome ne padne u oci ali sta ces.silni krstas nas je provalio.
Pakosni misevi , osnovna stvar koja se desila je da BL vise nejebe SA ni za sta .Nema vise zavlacenja prstiju u srpske džepove. Da bi SA sacuvalo primat BiH mora postati unitarnom državom, za što su šanse ravne nuli...Iako su vremena teška Banjaluka vrlo brzo sustiže Sarajevo u svemu izuzimajući broj džamija u čemu je Sarajevo prepoznatljivije i od Teherana...Banjaluka je oduvjek imala ,,evropskiji,, izgled od bliskoistocnog sarajevskog šarma, i svih dvanaest u pola s lukom...sa kojim ste se vec svima na kurac popeli.
ma sad se podsmjehujete, no kad ste zadnji put dosli u BL! U BL dolazim konstanto poslovno od 98 godine i mogu reci da lijepo i konstantno naperduje, te postaje sve vecom i vecom (doduse nesto slicno se moze reci i za SA). ALi u posljednje vrijeme se ovdje relizuju tako veliki projekti da jednostavno covjek ne moze da vjeruje da se to ovdje desava! Mislim da ovo nije nemoguce, samo ako zaist budu ulagali u vise privrede a manje u trgovacke centre!
Daj Bože, bilo bi mi jako drago da bar nešto iz BiH bude vodeće u regionu...
aj sta vi seljaci znate ko je covjek uopste..gadovi pakosni hehe
Hahahaha, dobar skroz,dobaaaar :Dhahahha cuj najrazvijeniji u regionu,hahahahha
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!