Damir Miljević
0

Vizija Banje Luke kao najrazvijenijeg grada u regionu

FENA
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Banje Luke Damir Miljević predstavio je svoju viziju razvoja Banje Luke kao najboljeg i najrazvijenijeg grada u regionu iz kojeg niko ne želi otići.

Miljević je u svom programu naveo da, kada je u pitanju privreda, neophodno je povećati tri puta budžet grada u naredne četiri godine.

„To znači podići budžet Banje Luke sa 165 miliona na 510 miliona KM, odnosno sa 740 na 2.000 KM po stanovniku i obezbijediti novih 9.000 radnih mjesta i to zapošljavanjem u privredi", naveo je Miljević u svom programu rada ukoliko bude izabran za gradonačelnika.

Ocijenio je da su u dosadašnjem periodu gradske vlasti apsolutno zanemarivale privredni razvoj Grada o čemu ne govori samo podatak o niskom budžetu po stanovniku, nego i činjenica da se sve veći broj preduzeća iseljava iz Banje Luke na teritoriju drugih općina ili se biznisi zatvaraju. U Gradskoj upravi trenutno stoji, dodao je, više od 200 zahtjeva za zatvaranje uslužnih i ugostiteljskih objekata.

Miljević u svom programu, koji će provesti ukoliko bude izabran za gradonačelnika Banje Luke, naglašava i da svako banjalučko naselje mora imati približno iste uvjete života i rada kao i centar grada i da je neophodno sniziti, tržišnim mjerama, cijenu stambenog prostora u gradu za 30 posto i stambenu izgradnju staviti u funkciju potreba stanovništva, a ne građevinskih lobija.