Mostar
11

Vijeće mladih: Zgrada Staklene banke je nesigurna, treba zatvoriti sve njene ulaze

Klix.ba
Staklena banka u Mostaru (Foto: Klix.ba)
Staklena banka u Mostaru (Foto: Klix.ba)
Nakon vijesti o tragičnom padu maloljetnika iz Mostara sa zgrade Staklene banke oglasili su se iz Vijeća mladih Grada Mostara rekavši da su užasnuti viješću i od nadležnih zahtijevaju da zapečate sve moguće ulaze u tu zgradu kako bi se buduće slične tragedije spriječile.

Izrazivši saučešće članovima porodice nesretnog dječaka i njegovim prijateljima, pozvali su MUP HNK da rasvijetli detalje ovog nemilog događaja te o svemu upozna javnost.

"Vijeće mladih je upoznato da je prije nekoliko godina Grad Mostar zazidao bočne ulaze do visine dva metra te stavio rešetke na ulaz, međutim također smo upoznati da to nije zaustavljalo ni mlade ni turiste da pređu navedene zapreke i uđu u prostor Staklene banke, kako bi se popeli na vrh. Zgrada Staklene banke je u potpunosti nesigurna i nema adekvatne ograde, što ugrožava sigurnost svakog od građana koji se u njoj nađe. Ovim putem obaviještavamo javnost kako ćemo uputiti inicijativu da se svi mogući ulazi u zgradu u potpunosti zapečate, kako bi se slični događaji spriječili", naveli su iz Vijeća mladih Grada Mostara, nevladine, neprofitne i nestranačke organizacije koja je osnovana 2010. na inicijativu Grada Mostara.