BiH
0

Vijeće ministara danas o Zakonu o jedinstvenom matičnom broju

FENA
Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova.

Predviđeno je razmatranje i Nacrta zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju koji je predložilo Ministarstvo civilnih poslova.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe Informacija u vezi s Dogovorom o posredovanju pri zapošljavanju bosanskohercegovačkih radnika u Saveznoj Republici Njemačkoj na određeno vrijeme kao i Informacija o zahtjevu za pokretanje arbitražnog postupka u predmetu Kapis d.o.o. Celje, Republika Slovenija protiv BiH, radi naknade štete u iznosu od 919.385,76 KM.

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Informaciju o održanom trilateralnom ministarskom sastanku o upravljanju granicom (Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska, Evropska komisija) te Informaciju o izradi Analize procesa pripreme odgovora na Listu pitanja Evropske unije za poglavlje 5 acquisa - Javne nabavke i poglavlje 27 acquisa - Okoliš.

Trebao bi biti razmatran Izvještaj o radu Koordinacionog tijela zaduženog za praćenje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u nadzoru državne granice.