Sudija Angel Paredes
0

"Veselin Vlahović je vaš, vodite ga što prije"

Sarajevo-x.com
Veselin Vlahović Batko
Veselin Vlahović Batko
Veselin Vlahović Batko, "monstrum sa Grbavice" odgovoran za ubistvo desetina građana Sarajeva, bit će izručen pravosudnim organima naše zemlje. Kako saznajemo iz ureda člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića, u skladu sa dobijenim instrukcijama veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji, Željana Zovko se danas sastala u Alicanteu sa sudijom Angelom Paredesom.

Sudija Paredes je obavijestio veleposlanicu Zovko da je izdao svoju službenu saglasost da Veselin Vlahović Batko može biti isporučen Bosni i Hercegovini iako je već osuđen u Španiji na zatvorsku kaznu od četiri godine koja bi trebala biti uključena u jedinstvenu kaznu po okončanju postupka u BiH.

Na ovaj način su ispunjeni svi uslovi i otklonjene sve formalno-pravne prepreke, koje su se pojavile uzadnjih nekoliko dana, za Vlahovićevo izručenje pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Sudija Paredes je na kraju uspješnog sastanka veleposlanici Zovko kratko rekao: “Vaš je, vodite ga što prije.”

U kratkom razgovoru za Sarajevo-x.com veleposlanica BiH u Španiji, Željana Zovko, istakla je kako je rješenje za izručenje Batka izdato i da daljnja procedura ovisi o dogovoru nadležnih bh. organa sa vlastima Španije.

Kako saznajemo u Ministarstvu pravde BiH (MPBiH), sve je spremno za izručenje Vlahovića. Odmah po dogovoru Interpola BiH sa Interpolom Španije "Monstrum s Grbavice" će biti izručen. Granična policija je u pripravnosti i sve što je potrebno jeste da MPBiH obezbijedi kartu za Vlahovića.

Već je pripremljena i prostorija u kojoj će Vlahović boraviti nakon izručenja u BiH, a kako saznajemo bit će smješten u pritvornoj jedinici Suda BiH, jer je to trenutno najsigurnije mjesto.