Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pusti ti crnu goru i makedoniju ja zivim u BiH i znam da je bih danas a i 92ge po ustavu bila drzava 3 ravnopravna naroda i da se po ustavu referendum moze raspisati samo uz pristanak predstavnika sva tri naraoda, sto znaci da bez predhodnog dogovora sa Srbima niste mogli raspisati referendum ali je Alija odulicio da zajedno sa hrvatima prekrsi ustav i ipak raspise referendum a onaj ko preksri ustav oko tako bitnog pitanja on je i odgovoran za rat jer kad se nepostuje ustav onda nastupa anarhija odnosno RAT
imperijalisticki metod - podijeli - zakuhaj pa zavladaj - a da bi sve islo po planu i programu od mnooogo prije 1990-tih trebale su im stopostotno pouzdane - provjerene sluge od kojih je glede ex yu prostora - karadzic dio odabranih - mada bi mladic imao mnogo vise argumenta konkretno vezanih za genocid - stoga mu ne smiju niti prici - ali samo mrtvome - no poslije njegove prirodne ili nasilne smrti nositeljima projektata ratova i tokova i posljedica crno se pise
Prema Karadžićevim riječima, raspad Jugoslavije nije bio u interesu naroda Jugoslavije, već nekih zapadnih sila, poslije smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita. Karadžić je izrazio žaljenje zbog rata u BiH, ali nije prihvatio osobnu odgovornost, već je ustrajao na ideji da su lideri Muslimana u Bosni trebali poštovati sporazum o podjeli zemlje na tri \"nacionalne\" jedinice. \"Rat u Bosni je bio beskorisna vježba. Poslije odbijanja Lisabonskog sporazuma 1992. godine, Muslimani su 1995. završili sa istim teritorijem\", napisao je Karadžić u intervju.
Doduse, vas samo treba pustiti da sami propadnete!!! A, bre, dok vas tetose zapadnjaci ili turci, guraju vas i uzbrdo i nizbrdo, nekako...ali vam je propast neminovna, koliko se vidi iz aviona!!! Ne mogu vas izgurati, sta ces.
Tebi sto pominjes referendum: sto se sada bunite protiv referenduma u RS??? Srbi nisu ni ucestvovali na nikakvom referendumu. Zanimljivo. Pa, treba i oni da proglase refrendum i svako sebi. Neeee...sad prpa!!! Kuku pa lele!!! A, bre, nece ni sa vama, pa crknite od muke!!! Jer ste podli i pogani, eto zasto.
ZANIJELI STE SE POLITIKOM I ŠUPLJOM A ZABORAVILI ONO NAJVAŽNIJE...ONO ŠTO OVA CURA ISPRED MENE REČE. KO JE SVAKODNEVNO MASAKRIRO CIVILE U SARAJEVU I OSTALIM BH GRADOVIMA? Eh sad možetel zamisli kolko očajan bijednik mora bit neko da to negira ili opravda bilo čime?...a takvih bijednika mora biti više, obzirom na proteste koje smo gledali... ...što ih m.z. ne uzme sebi ili dodijeli njihovim matičnim zemljama nego ih ostavlja nama da ih mi hranimo i da nama otimaju vazduh iz usta?
Ako baš hoćeš da ti kažem bilo namjernih granatiranja svojih civila od strane muslimana.
i kako to objašnjava svakodnevna granatiranja civila u Sarajevu i svim ostalim gradovima i selima širom BiH koja njegovi nisu uspjeli zauzeti? Baš me interesuje ša ćena to. Vjerovatno će bit: \"muslimani su sami sebe gadjali.\"
i kako to objašnjava svakodnevna granatiranja civila u Sarajevu i svim ostalim gradovima i selima širom BiH koja njegovi nisu uspjeli zauzeti? Baš me interesuje ša ćena to. Vjerovatno će bit: \"muslimani su sami sebe gadjali.\"
@dk, jes\' ti malo prećerala s onom dabićevom čudesnom vodicom?!
mislim da ga raso prma u mraku celije od jarana prlica postoji prica da im se i obrva pridruzi povremeno ali samo kad mu dozvole da im lize supcice...
@dk Uh jesi ti naporan čovek.Pa što se toliko nerviraš i nešto pokušavaš dokazati što je nedokazivo. @istina Po tebi ste trebali napasti i Crnu Goru i Makedoniju jer vas Srbe niko ništa nije pitao.Istina je da je greška Bošnjaka što se nisu htjeli zarad dobrih bratskih odnosa opredijeliti ni za Srbiju ni za Hrvatsku, koji su već 1991 uveliko ratovali. Pravilo prvo: Kod bilo kakve tuće ne pokušavaj biti mirotvorac jer će se tebi odbiti od glavu.
Nije popio dovoljno urina pa je malo blijed
covjek vam lijepo reko, ljudi nemojte nelegalno raspisivat referendum bice rata, vidite sta je bilo u hrvatskoj ovde ce biti 100 puta gore, najmanje imate oruzja izginucete ko mali majmuni, evo nudimo vam sporazum labava federacija ostanemo u zajednickoj drzavi sa srbijom pa zajedno smo vec 80 godina i nije vam bilo lose cak sta vise niste nikad bolje ni zivjeli nego u jugi a ovim sporazumom bi imali jos vise suverenosti nego dosad, ali djaba hoce alija glavom kroz zid boli njega racku sto ce mu naraod izginut u ratu ide on jednostarano raspisat referendum pa kud puklo da puklo pa eto puklo je dobili ste sta ste trazili jos ste dobro prosli sta smo vam mogli uradit samo da smo htjeli ali opet bilo nam vas malo zao
@kockar osnovno, dok nismo znali ni sta smo ni ko smo ni sta hocemo, jer ideja drzavnosti i nezavisnosti bonse nikad nije bila ideja koja je zivjela u toj republiici, a komunizam padao po Evropi, Srbija j epotuustano ijednostrano izmjenila svoj ustav i fakticki oduzela samoupravo pokrajinama a zadrzala njihove pozicije na saveznom nivou gdje je manipulisala glasanjem. Ustavni sud SFRJ nij enikad aminova promjenen srpskog ustava...to se pisala 1990 a mi bili odusevljeni konvertabilnim dinarom i Markovicevim ekonomskim promjenama