Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je Sarajevo a ne Novi Pazar niti Maoca, tak da sandzaklije sjasite i prihvatite da ste u Sarajevu i da Sarajevo sve slavi i obliljezava
Super! Sad ce nas grad biti jos ljepsi tokom predstojecih praznika! Prava romantika a bogami i jedva cekam kuhano vino da cugnem u holiday pubu! :)
chafirska posla
Bosanaca 26 % Bošnjaka 38 % Srba 19% Hrvata 19 %
Pardon,pročitaj sve komentare,pa možda skontaš kome i zašto je upućen moj komentar!
@HOLIDAY De molim te,opet pročitaj moj komentar. Nervira me kad ljudi nešto komentarišu a nisu pročitali i skontali šta je pisac htio reći.
Svim Sarajlijama srećno novo leto Gospodnje 2013. Mir Boziji
Samo ti Bosnjo tolerisi, u crnom trazi bijelo, zivi u zabludi... Upitaj se Bosnjo, zasto taj \"napredni zapadni svijet\" radi Muslimanima stalno o glavi. Zasto ne proglasi i Bajram neradnim danom u svojim zemljama u kojima zivi puno Muslimana. Vec naprotiv, trudi se svojski da njihova krscanska tradicija caruje i da Muslimani slave njihove praznike.
od vajkada se jelka kiti za bozic, bilo katolicki ili pravoslavni. a to sto muslimani, odnosno bosnjaci kite jelku, to je njihova ili vasa stvar. niko njima ne brani da kite jelke ili da im sveti nikola djeci donosi darove. ali ono sto mora biti jasno, jeste da su i jelka i sveti nikola dio krscanske kulture, koja je otvorena prema svim ljudima dobre volje, tako da niti jednom pravom krscanu ne bi trebalo smetati ako neko, ko nije krscan, obiljezava i postuje krscanske svetkovine.
Ovaj market je ujdurma stranih ambasadora i njihovih zena da se osjecaju kod kuce. Moj Bosnjo naivan si.
Znači praznik i ima a i nema veze sa Božićem. Faktički ima veze sa svim praznicima. Od vajkada se zna da se jelka kiti za Novu godinu pa ne vidim razlog zašto bi je neko poredio samo sa Božićem. U svakom slučaju,praznici počinju u decembru za neke i nisu samo muslimani žitelji Sarajeve ili bilo kog drugog grada pa da se mora paziti da se ne daj Bože pojedinci ne uvrijede zato što pored njih žive i oni drugi koji poštuju nešto drugo. Ja obožavam praznike,ali baš sve! A nacio.nalista će uvjek biti ( na žalost) kojima će smetati sve ono što nije njihovo! Nema mi ništa draže,nego obradovati dijete koje vjeruje i u Zubić vilu,i u Sv.Nikolu i u Djeda Mraza.
Samo u Sarajevu ima nacionalno izgubljenih, religiozno izgubljenih, jezicno izgubljenih, kulturno izgubljenih, politicko izgubljenih i sa ovim kvazi marketom mentalno izgubljenih
Dodik i Kusturica zele pokrstiti na silu, a latini ko latini, okolo cole na mala vrata
treba ovo zidovsko smece izbaciti iz drzave, fuj...
a sta si to ti? kad nisi ni soson, ni muslimancic. i zasto mislis da bi ova tema provocirala sosone i muslimancice?
vidi se da si bos, kad cekas godinu dana, pa da na xmas marketu cugnes kuhano vino, bjedo jadna.
htio sam prokomentarisati lijepu sliku pravoslavne crkve i kako se ovakve slike i nakon svega samo u sarajevu mogu naći... bla bla... al vi naši domaći p.a.p.c.i ste gori 60 puta od ovih sa istoka. pa još niko od dobrih muslimančića i šošona ništa nije ni napisao vi ste već u.s.r.a.l.i temu