Uoči otvaranja
110

FOTO / Velika jelka za prekrasnu zimsku atmosferu 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa

Klix.ba
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
Kao i prošle godine, Trg oslobođenja - Alija Izetbegović će i ove godine, u okviru 2. Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, krasiti prekrasna jelka.

Direkcija Marketa željela je kreirati tradiciju da svake godine druga bh. kompanija koja se bavi proizvodnjom različitih ručnih radova okiti jelku na Trgu oslobođenja. Prošle godine je to bila kompanija BH Crafts, a ove godine se za prelijepe ukrase na jelci, u obliku zvona, jelena i drugih zimskih motiva, pobrinuo RuKom, kreativni tim kojeg čine sestre Marina i Andrea Čavić zajedno sa Aleksandrom Saltagić.

"RuKom je presretan što je imao tako veliku čast da izradi ukrase za jelku na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu. Time je ispunjen naš dječiji san", kazale su nam članice RuKom tima.

RuKom će i ove godine izlagati na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, te predstaviti svoje prekrasne "rukomtvorine": naušnice, torbe, marame, bedževe, prstenje, broševe, nesesere... RuKom proizvodi i dekorativne zidne stikere različitih motiva, a u njihovoj malenoj radnji na Baščaršiji (ulica Ćulhan 5) možete pronaći i specijalno dizajniran gradski suvenir – karakterističnu panoramu Sarajeva, uz seriju razglednica i torbi Sarajevo Stories. Njihov online shop možete posjetiti na www.rukom.net, a tu je i njihov Facebook page.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market organiziraju Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Sarajevo Navigator, uz podršku USAID - Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanaca vrijednosti.

Nove informacije o Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu će u narednim danima biti objavljivane putem medija i sredstava informiranja, te putem društvenih mreža: Facebook pagea Sarajevo Holiday Market, kao i putem Twittera SAHolidayMarket i Instagrama sarajevoholidaymarket.