Zbog kiše
1

Večeras nema noćnog skijanja na Bjelašnici

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Noćno skijanje na Bjelašnici večeras neće biti u funkciji zbog vremenskih uvjeta, odnosno kiše, kazala je Agenciji Fena glasnogovornica KJKP "ZOI '84" Muamera Šehić.

Na Bjelašnici je noćno skijanje bilo u funkciji svaki dan izuzev nedjelje, od 18.30 do 21.00 sati. Ponovno će biti uspostavljeno čim to omoguće vremenski uvjeti, kazala je Šehić.

"Tokom vikenda na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman posjećenost je bila zadovoljavajuća, ali je posjetilaca bilo manje nego do sada jer je bilo dosta vjetrovito", kazala je Šehić.

Po njenim riječima, Ski-centar će raditi dok za to budu postojali vremenski uvjeti.

"Sezona još traje. Staze uređujemo svakodnevno i nastojat ćemo da pružimo uvjete za skijanje", kazala je Šehić.

Visina snijega na vrhu Bjelašnice iznosi 190 cm, a u Babinom dolu 90 cm. Na Malom polju na Igmanu visina snijega je 85 cm, a na Velikom polju 80 cm.

Temperature na svim lokacijama jutros su bile u plusu. Na vrhu Bjelašnice bilo je nula stepeni, u Babinom dolu 2, na Igmanu na Malom polju 2, a Velikom polju 3 stepena Celzijusa.

Šehić je naglasila da će se preduzeće "ZOI '84" truditi da i u toku ljetne sezone ponudi kvalitetne i zanimljive sadržaje da bi posjetioci mogli uživati na ovim bh. planinama.