Vijeće ministara BiH
0

Utvrđen Prijedlog izmjena Zakona o internoj reviziji institucija

SRNA
Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o internoj reviziji u institucijama BiH s ciljem uspostavljanja funkcionalnijeg sistema zasnovanog na međunarodnim standardima u toj oblasti.

U saopštenju iz Vijeća ministara navodi se da će Ministarstvo finansija i trezora dostaviti Prijedlog zakona Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po osnovnoj zakonodavnoj proceduri.

Izmjenama Zakona želi se manjim brojem odjeljenja interne revizije, odnosno manjim brojem zaposlenika, uspostaviti neophodna struktura interne revizije u institucijama BiH, poštujući principe ekonomičnosti, efikasnosti i efektivnosti. 

Na današnjoj sjednici utvrđen je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o prekršajima, kojim se utvrđuje jednoobrazna procedura svih nadležnih organa u pogledu određivanja uplatnih računa na koje treba uplaćivati novčane kazne i sredstva pribavljena prodajom oduzetih predmeta, za prekršaje iz oblasti indirektnog poreza koji su propisani zakonima i drugim propisima iz BiH.  

Vijeće ministara BiH na lični zahtjev razriješilo je Dragu Nedića dužnosti direktora Kancelarije za veterinarstvo BiH radi odlaska na novu funkciju, a do okončanja konkursne procedure dužnost direktora će obavljati njegov zamjenik Darko Čobanov.