Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Građani istočne Republike Srpske, a naročito građani Istočnog Sarajeva, napravili su kardinalnu grešku povjerovavši, na prethodnim izborima, u znanje i dobre namjere političara iz Banja Luke... Proći će decenije, a ta se greška neće moći ispraviti...
Sve i da je u Republici Vojvodini i 110% Srba, slijedi osamostaljivanje Republike Vojvodine kao neovisne i suverene drzave, jer je ona to vijekovima i bila, tj. Republika Vojvodina sve do Titove exJugoslavije nije bila srpska, tj. pod srpskom vlascu, pa nece biti ni sad. A sto se tice podjele drzava, postoje mnogi primjeri u svijetu gdje je \"isti\" narod podijeljen u vise drzava i to SVOJOM VOLJOM (primjerice Sjeverna i Juzna Koreja, Svicarska s jedne i Italija, Francuska i Njemacka s druge strane), i jos mnogi, tako da je jedino i samo INTERES ona zvijezda vodilja udruzivanja ili razdruzivanja naroda. Srbi koji su vrijedni, a to su svakako drzavljani Republike Vojvodine, tj. Vojvodjani, nece vise da hrane lijenstine iz Beogradskog Pashaluka, pa je odcjepljenje i osamostaljenje Republike Vojvodine samo pitanje skorasnjeg dana... ... Zakljucak izvedite sami... 100% Republika Vojvodina! ;)
BANJA LUKA PRESTOLNICA SRPSKE !!!! Čestitajte nam
@srba Sto se tice blokade Brckog, i sa amandmanima i bez amandmana Brcko je na takvoj poziciji da ga i par hrvatsko-bosanskih brigada moze blokirat u roku oid nekoliko sati, (naravno u slucaju da uradite jednostranu secesiju). Ne postoji vise ju armija s kojim ste mogli da ucjenjujete i izdajete ultimatume nesrpskom stanovnistvu na predaju i iseljavanje. Ipak, zbog takvih poput tebe i slicnih i jesam da RS opstane, samo joj treba odjenuti ludacku kosulju i izolirat od medjunarodnih institucija slicno onim banditima sto su se odvojili od Gruzije.
@akademik treba pod hitno kod doktora
@Dino Pa ja i kazam ne daj Boze! Dok nas postujete sve je OK :) A sto se tice vaseg geografskog polozaja.... :))))) Ja mislim da u Svijetu sem mozda Nagorno Karabaha nema gore pozicije za bilo kakvo ratovanje od vase ! Evo cak i da pretpostavimo da je cijela BiH 100% Muslimanska i da nema nijednog Hrvata ni Srbina u njoj! Pogledaj samo na karti kako ti stoji drzava - kao zalogaj u hrvatskoj \"vilici\", a ta vilica zacepljena Srbijom :) Znaci cak i ako uzmemo da vi kao drzite cijelu BiH 100% muslimanskom i opet bi ste bili u banani :) A posebna je prica sto uopste i niste u takvoj poziciji, pa sad vidi koja je to tek banana :)))) Toliko o geostrateskom i taktickom polozaju vas za ratovanje i o geografiji... :) Dalje sto se tice dijaspore, valjda je svima jasno ko ima najbrojniju dijasporu ! :)))) Dalje sto se tice najblizih saveznika, daleko je Turska, a da ne kazem Arabija tek koliko... :) Prema tome mir je bolji radi vas prije svega!!
Ja neznam sto se vi palite na ovakve komentare kao od \"Srbe\". Pa i sam Mico Dodik je hiljadu puta u raznim intervijuima izjavio da za Srbe od puske nema vise nista. Jer zna da bi u tom slucaju Srbi iz Bosne za 7 dana nestali. Bosnjaci se sada nalaze u najboljoj poziciji brojcano i geografski. Sada su organizovani kao nacija i kao narod imaju jaka materijalno tehnicka sredstva najjacu dijasporu i samim tim Srbi bi izgubili u staru. Znaci netreba se paliti ni razmisljati o ovim temama. Nedaj Boze rata nikome.
@Akademik Al zato u Pederaciji cvjetaju ruze :))) Invalidi vam ganjaju premijera i vladu :))) A ovi jos bjeze od invalida :)))) Nekidan u Banja Luci dodjose distroficari pred zgradu vlade da protestvuju i Dodik sam normalno izadje onako bez ikoga i obrati se ljudima na sred ulice i pozva ih u kabinet na dogovor! A vasi bjeze na zadnja vrata od invalida, ej invalida !!!
@rema Pa covjece da li je tebe jasno da zbog 12 banjaluckih beba bi i golim rukama probili koridor taman da ste imali svo oruzje svijeta! Kako tada, tako i ubuduce, amin! Ja samo se obracam onima koji vide nekakva radikalna rjesenja, da znaju da ce proci isto , ako ne i gore! A normalni kao sto rekoh mogu slobodno pecati na Savi :) Dok ste vi mirni, mirni smo i mi! Ako postanete nestasni, mi cemo postati 3 puta nestasniji ! Samo to kad shvatite onda ce biti mira! @Rolex Vojvodina = 70% Srba ! Zakljucak izvedi sam... :)
@AKADEMIK, nadmasio si sam sebe jarane, cestitam! Fenomenalan komentar. @Srba, jadnice bijedni! Bolje ti je otidji malo na srbijanske stranice pa vidi kako Republika Vojvodina krece trnovitim, ali casnim putom neovisnosti... nesto poput Republike Kosova :)
REPUBLJIKA SMRDSKA JE KO BABA GOSPAVA, NAHERAVA I NIKAKVA, OLINJALA I JADNA. LJUDI KOJI ŽIVE NA OKUPIRANOM I GENOCIDNOM VLAŠĆU OJAĐENOM DIJELU BOSNE I HERCEGOVINE SKORO SVAKODNEVNO IZVRŠAVAJU SAMOUBISTVA (PRIMJERI ZADNIH PAR DANA), A NA TA SAMOUBISTVA IH TJERA UPRAVO KORUMPIRANI GENOCITET TAKOZVANA \"RS\". TAKOZVANA \"RS\" OMOGUĆAVA GRAĐANIMA KOJI ŽIVE NA TOM DIJELU BOSNE I HERCEGOVINE DA SVE SVOJE PROBLEME \"RIJEŠE\" SAMO JEDNIM POTEZOM, TJ. ISPALJIVANJEM METKA U SVOJU SLIJEPOČNICU, VJEŠANJEM, BACANJEM S MOSTA U RIJEKU S KAMENOM OKO VRATA, ILI KAKO JE VEĆ KOME MILIJE I LAKŠE, ŠTO BI REKLI \"FREE CHOICE\" ;-) ... ZA SVE ONE KOJIMA SAMOUBISTVO, BAR ZA SADA NIJE OPCIJA, PRIPREMLJEN JE BOGAT PROGRAM TRTIMUDENJA U TZV. \"SKUPŠTINI TZV. RS-A\" KAKO BI BAR NA TREN ZABORAVILI SVU TUKU I BIJEDU GENOCIDNE REPUBLJIKE SMRDSKE.
srba: Nadam se da znas da su sad druga vremena oko tih probijanja. Prvi put ste probili jer ste imali svo naoruzanje bivse juge i napali ste goloruk narod jer ste kukavice. Nikaad vi nebi napali naoruzan narod. E upravo je sada takva situacija. Sad svako ima oruzje a srbija ne smije zucnuti jer joj se o glavi radi vise nego BIH. a sto se tice rs i federacije sve ce to nestati i u BIH je sloboda kretanja tako da ja mogu otici na savu dje hocu a i ti u Sarajevo kad hoces. JEDNA JE TO DRZAVA JADNICE SRPSKI
@sudija Pa dogovor oko brckog je korektan, on nam garantuje da mozemo imati povezanu RS, a isto tako dozvoljava i da vi mozete pecati na Savi :) U slucaju da vi nekad blokirate nam prolaz, mi cemo ga probiti kao i u cuvenoj operaciji \"Koridor\". Jer kao ni tada sto nismo dozvolili da nas iko blokira, tako necemo ni ubuduce! Ako ste pametni shvaticete, ako niste, nikad necete! Zato sto prije prestanete sanjariti o nekakvom ugnjetavanju Srba to ce vam biti bolje!
sudija pojasni (glup sam za pravo) molim te!!
Da Tihic i Hare nisu izdajnci, sad bi imali razlog da odbiju usvajanje brcanskog amandmana, bez kojeg dugorocno RS nema perspektive.