Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidim nekih pogrdnih komentara.nije mi jasno sta se ovi protive kao osobe SUPER,apsurd.sta hocete vi ba.pa nisam ja kriv sto idem po bolonjskom procesu,naravno da zelim da mi se sve omoguci od zaposljavanja.sta sad treba nas izolovati bolonjce.za sta sam dao onda mladost i vrijeme provedeno na studiranju ako mi se ne priznaje nigdje.i to da je vama bilo teze na fakultetu je isto kao da mi neko kaze ja sam dizo u teretani prije 10 godina 100 kg al danas kod digne 100 kg to nije 100 kg nego 80 kg.dosta je vala vise i vas strucnjaka ante bolonjaca
bar se sad mogu furat kako sam DIPLOMIRANI ekonomista na birou!
Stanje u državi je ovakvo kakvo jeste zbog starog sistema obrazovanja. Ako je stari sistem obrazovanja bio tako dobar, bila bi BIH u puno boljem stanju nego što je sada sa vama \"starim\" stručnjacima. Diže mi se kosa na glavi kad neko stariji govori da su ove nove generacije ovakve ili onakve, a njihova generacija nas dovela u ovo stanje raspada.
Eto bolonjci bas cete se usreciti ako dobijete posao i neradite nista kao i ostali u DS-i
Ni NATO intervencija im neće pomoći jer u državnoj službi ima viška minimalno 50 % zaposlenih. Druga stvar kada se bude raspisivao konkurs dali će biti jednaki prilikom prijema Bolonjci sa ,,četverogodišnjim\'\' studentima. Višu spremu niko već odavno ne spominje. Dali bi trebalo sada i višu spremu (2 godine) izravnati sa Bolonjcima.
KONAČNO!
Ajd, ajd što su se Bolonjci razdražili... Budimo realni, svaki cigo svog konja fali. A o sposobnostima studenata pojedinačno ma po kojem sistemu završili, niko ni riječi. Ne budite naivci, posao se dobija preko debele veze u dzžavnoj službi 100 %, Kod privatnika kud i kamo nekome i prodje. Nekome je zagustilo da se zakon ovakva usvoji. I neka se usvojio zbog mnogih drugih studenata, koji se nadaju zaposlenju u državnoj službi pošteno, ali drage moje kolege kad se uvjeriti da to tako neće moći, bez jake intervencije, bojim se da se ne razočarate. Neka Vam je svima Sretna 2012 godina. Da nam bude bolje aBa, al daj Bože.
ovi retardirani komentari vjerovatno poticu od ljudi koji su potpuno neobrazovani,tako da njima treba biti svejedno studira li se po bologni ili ne... Ima tezih i laksih fakulteta,ali jedno je sigurno bologna nije studentima donijela nista dobro, cak sta vise zbog loseg i izopacenog sprovodjenja studenti su vidjeli mnogo muke i nepravde i bilo je mnogo teze izboriti se za diplomu nego po starom sistemu i sada bi jos trebalo da nam ospore istu?! Trebali bi se dici svi studenti koji studiraju ili su studirali po Bologni i zapaliti sve fakultete i profesore i policitare u drzavi ukoliko nam se pokusa osporiti nasa diploma u bilo kojem smislu,nasa krv i nas znoj!!! Peace.
Mamu vam retardiranu....on gulio fax 10 godina.....pa bem te nesposobna...:S uostalom, da li je nas neko pitao hocemo li studirati po bolonji? nije.... da li smo mogli traziti stari sistem? nismo jesmo li u 3 godine polozili isti broj ispita kao u 4 godine starog sistema? JESMO! jesu li nam predmeti bili isti? JESU jesmo li za svaki usrani predmet polozili dvije parcijale i zavrsni ispit, sto hoce reci, tri ispita - jedan predmet? JESMO! jesmo li mladi, sposobni, i na nama treba svijet da ostane? TREBA! znaci, ajde malo manje kenjajte, mrvicu manje...kad shvatite da vas pupak nije centar svijeta, i to sto ste pravo studirali 13 godina, zapravo je ogromna sramota, a ne zrtva i veliki trud.....kad se uhvatite svog posla, ako ga imate...ako ne, ko vas j.....sto ga niste u stanju naci........shvatit cete da ovi glupi komentari tipa, oni zapsoljavaju svoju djecu, moja nana s osnovnom .........sve je to lijecenje frustracija.....za vas zivotni neuspjeh ste sami krivi......
@Teo po nacinu tvoga pisanja, izrazavanju i razmisljanja ti si ocizo na novio osnovca a isfrustrirana si za 5 penzionara koji su na minimalnoj ja da sam na tvoj mjestu, a nisam strecom, ja bi se ubio
po bolonji može fakultet završiti i dijete iz škole za djecu sa posebnim potrebama. hajmo skripte, testovi ABC, da, ne, zaokruži.... ali kakva država, takvo i obrazovanje. valja zaposliti nepismenjakoviće, koji su do juče imali 4 razreda osnovne škole. a u parlamentu sve sami glupanderi, koji se do juče nisu znali ni potpisati. trebaju bolonjci upisati fakultete po starom programu, pa da vide šta je fakultet. bolonja je na nivou osnovne škole.
Bagro isfrustrirana,zavrsili ste fax,nemate posla pa sad vam sve smetaa niko vise nesmije ici na fakultet i niko vise nesmije da konkurise nigdje seljacine ofuracne polaa vas treba karađicev kip u kuci drzati jer da nije njega ni sarajeva ni fakulteta nikad u zivotu nebi vidjeli.
Ja bih da dodam... Bill Gates, Mark Zuckerberg, i sl. nisu ni završili fax nikada pa vidi gdje su. A gdje ste vi moja gospodo ? Eto baš TVOJA diploma je najvrijednija, nije bitno šta studiraš, a gdje si ti sada ? Šta si postigao osim te diplome u životu ?
@Eee ovim zakonom su prebaceni na sedmi ne sesti a vidi se da ti imas iskustva sa livadama posto si ocito sa jedne tave i dosao jadnice
Hahahaha, najviše Bolonjaca i ima u državnim službama. Zaposlio ga babo sa zanatom (treći stepen) pa ga natjerao da studira po Bolonji uz rad. E sada kada au ti državni službenici dobili bolonjske diplome treba to uvesti u zakon i prebaciti ih iz trećeg stepena školske spreme u šesti. Ovo sa izvodcima iz katastra je smiješno.Hajd\'\' uganjaj papka gdje ima livade i šume, pored ovako neažurnih katastara i evidencija.Nisu službenici imali vremena raditi jer su ganjali Bolonju.
Po Bolonji: Dva predmeta strpana u jedan (ista količina gradiva). Moram položiti 2 parcijale da bih imao uslov za završni ispit (gdje polažem sve odjednom). Moram predati sve seminarske da bih dobio potpis u indeks. Ako izostanem preko 3 puta, nema potpisa, obnavljam godinu. Imam 3 šanse u godini dana da položim ispit. Asistent mi kaže: \"Vama je dosta teže, ja kad sam studirao odslušam ispit i izlazim dok ga ne položim\".
Kakva ljenost kad ti nategne 3 knjige od 800 str za dva mjeseca. Moras ucit svaki dan preko 8 sati inace si naj...bo doslovice. Bolonja se moze primjeniti na drustvene nauke a nikako na tehnicke i prirodne. Bolonjci ne polazu vjezbe (prakticni dio) na tehnickim i prirodnim (osim mozda medicine).... i kako da parira ovome sa starog programa? Nikako...