Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve može, al treći entitet - NEMOŽE
Jedini Ustav sugave federacije jeste Washingtonski sporazum, a to se ukinuti mora.
Kao i Dayton, kurčinu svom turčinu
Ne znam kakve budale komentarišu ovaj članak. Imate li bar minimum pojma o pravu? Da je BiH idealno uređena pravno, a Federacija da je ovakva kakva jeste, ona bi se morala popravljati/mijenjati. Isto važi i obrnuto. Ako već se ne mogu dogovoriti na nivou države, može se bar srediti dio koji može. RS je za Federaciju organizacijski Mercedes.
Blento,kad već nemaš nešto pametno reći,onda MUDRO šuti!
Samo mijenjati Ustav BiH, ne FBiH. To četnici i hoće da cijeli proces stane i da se gložimo s Hrvatima
A kako misliš promjeniti Ustav BiH?
Nema nikakvoga ustava, ovo je kolonijalna tvorevina, mutava Bosancugo!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
reforme FBiH su juce dogovarane na onom tefericu negdje...kolko vidjeh bili su svi iz rs i fahro i mirsad kebo...dovoljno govori sta je cilj svega...yebo vas reforme federacije borite se za reforme ustava BiH...ne lazite vise ljudima ...podijelili ste drzavu skoro u svemu...sad su evo pocele price i za naplatu bhtv...sve jedno po jedno...lagumdzija je defitinitivno zasluzio sudjenje za IZDAJU...
www.life4hack2.blogger.ba Ako je neko zainteresiran da zna malo vise o racunarima :D Hvala :D
Promjena je neophodna, i prije svega treba biti na usluzi gradana ove zemlje.. Sto prije doci do rijesenja i krenuti velikim koracima prema EU
"Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti. Smatram i doživljavam ovo i kao početak reforme Ustava BiH jer i to se mora desiti prije ili kasnije, a taj proces će biti još teži", rekao je premijer. Naravno Niksicu ova prilika se ne smije propustiti nikako,svaka cast samo naprijed..
Federalni premijer Nermin Nikšić, koji se također obratio poslanicima, izrazio je nadu da će današnja rasprava predstavljati početak procesa nužnog kako bi se od Federacije BiH, neefikasne i preskupe, stvorio prostor u korist građana. Za nas gradjane kad vidimo jednu ovakvu vijest mnogo znaci,bitno je da na nas neko misli i bori se u ovoj zemlji koja je postala katastrofa.
...koja je postala katostrofa narocito zadnje tri godine...
U ovoj drzavi trebaju mnoge promjene, a samo hrabri to mogu uraditi... NIksic je osoba koja svijetla obraza moze stati pred narod i suociti se sa najvecim problemom....
da ima obraza ne bi "svijetla obraza" stajo pred narod nakon sto ne radi vec mjesecima nista i ne saziva sjednice a platu prima...ova stranka je ubjedljivo najgora u BiH
Ne saziva redovne sjednice jer je ekipa oko SDA izglasala nezakonite i neustavne izmjene poslovnika o radu Vlade na prijedlog Lijanovića.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Antibosanci na celu sa SDP i SBB zu punu podrsku HDZ-ova dosli su do svog cilja, nekada se pricalo o reformi ustava drzave BiH, ali antibosancima to nije odgovaralo pa su tu "reformu" prebacili na jedan dio drzave BiH sto time potvrdjuju potpunu nezavisnost drugog djela drzave BiH odnosno genocidne tvorevine tzv:"rs", ovim "ustavnim promjenama" se zeli stvoriti treci entitet i stvoriti preduslovu za ukidanje drzave BiH sto i jeste cilj SDP-SBB srpskih isprdaka.
Čestitke na komentaru!
Svi učesnici pravljenja novog ustava su svjesni činjenice da će, ukoliko se ustav ne uradi i usvoji u parlamentu, Ustav biti usvojen na ulici. Parlament će demokratski zasjedati u parku pod budnim očima naroda.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)