BiH
3

Urezali mu na tijelo "četiri S": Policija još uvijek traga za napadačima na povratnika Hanifića

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Banjalučka policija još uvijek nije identifikovala niti pronašla trojicu napadača koji su prošle sedmice presreli Nermina Hanifića, povratnika u mjesto Vrbanjci kod Kotor Varoši, te mu tom prilikom na stomaku i leđima urezali "četiri S".

Kazala je ovo za Klix.ba i Marija Markanović, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

"Radi se na ovom slučaju, ali novosti još nema. Policija zaista radi sve što može kako bi ustanovila da li se radi o krivičnom djelu izazivanja nacionalne netrpeljivosti, no još uvijek nemamo potrebne informacije", istakla je ona za Klix.ba.

Podsjećamo, drama se dogodila prije sedam dana u ranim jutarnjim satima kada je u mjestu Usjek, nedaleko od Kotor Varoši, Nermin zaustavljen.

Naime, krenuo je po robu za svoju radnju kada je primijetio signalno svjetlucanje lampe. Usporio je i zatim se zaustavio misleći da nekome treba pomoć. Sljedeće što je ugledao su trojica maskiranih muškaraca i pištolj uperen u njega. Čuo je kako mu neko govori da izađe van auta.

"Već u sljedećem trenutku izgubio sam svijest. Druga osoba mi je prišla i udarila me. Pao sam pokraj vozila i tu sam se i probudio", ispričao je Nermin za Klix.ba.

Probudio se sav krvav i sa podlivima od udaraca, te ranama nanesenim oštrim predmetom.

"Udarali su me, urezivali mi 'četiri S' na leđa i stomak," kaže Nermin te dodaje da ne zna koliko je vremena bio u nesvijesti.

Nermin ne zna zašto je bio meta napada. Iako je u prvi mah pomislio da su ga željeli opljačkati, jer je krenuo u nabavku te je imao veću količinu novca. Ispostavilo se da se ne radi o tome jer novac nasilnici nisu uzeli.

Zbog napada na Hanifića reagovali su zvaničnici u RS-u, ali i nevladine organizacije tražeći da se napad na ovog povratnika rasvijetli te konačno stane ukraj zastrašivanju povratnika.